Στο Ηνωμένο Βασίλειο μια ζυθοποιία για να βοηθήσει στη μάχη με τον κορωνϊό δεν θα φτιάχνει πια μπύρα, αλλά αντισηπτικά.
Η ανεξάρτητη ζυθοποιία BrewDog σταμάτησε την παραγωγή μπύρας στο αποστακτήριό της στο Αμπερντίν της Σκωτίας και άρχισε να παράγει αντισηπτικά, τα οποία είναι δυσεύρετα και στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα διαθέτει δωρεάν τα αντισηπτικά της στις ομάδες των πολιτών που τα έχουν περισσότερη ανάγκη. Η ανακοίνωση της αλλαγής της παραγωγής έγινε από τον ιδρυτή της BrewDog, Τζέιμς Γουάτ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. « Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας να παραμείνουν ασφαλείς», έγραψε. 

Η εταιρεία αναφέρει ότι εργάζεται νυχθημερόν για την παραγωγή της πρώτης παρτίδας αντισηπτικών αντί για μπύρας. Ελπίζουν να είναι έτοιμη για διανομή την επόμενη εβδομάδα. Τα αντισηπτικά θα διατεθούν σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και όχι σε εμπορικά καταστήματα. Και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και στην Ελλάδα, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία έχουν βάλει πλαφόν στην αγορά των αντισηπτικών.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!