Τα Ιωάννινα μπορεί να φημίζονται για τα τσιπουράδικα αλλά και τα μαγαζιά για να απολαύσετε μια παγωμένη μπύρα δεν λείπουν. Αν είστε απαιτητικοί ή απλά σας αρέσει να δοκιμάζετε κάθε φορά και διαφορετικές γεύσεις, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο με τις τρεις ιδανικές μπυραρίες της πόλης.


Στα στενά της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, σε ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο δύο φίλοι δημιούργησαν μια μπυραρία που θα σας θυμίσει ιρλανδική pub. Αυτό που επιβεβαιώνει το όνομα του μαγαζιού είναι οι 10 διαφορετικές βαρελίσιες μπύρες και οι 40 -ναι, καλά διαβάσατε- ετικέτες που μπορείτε να δοκιμάσετε. Από τοπικές μικρές ζυθοποιίες, όπως η γιαννιώτικη μπύρα ”Στάλα” μέχρι και τσέχικες και γερμανικές, με ή χωρίς μαγιά. Αν είστε από τους πιο τολμηρούς, μπορείτε να παραγγείλετε κάποιο κοκτέιλ που έχει ως βασικό συστατικό την μπύρα και συνδυάζεται με άλλα ποτά και χυμούς. Φυσικά, παρέα με την μπύρα σας θα βρείτε πλούσιες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, λαχταριστά burgers, τορτίγιες με κοτόπουλο και μην παραλείψετε το κότσι με μπύρα που ψήνεται αργά στο φούρνο. Το Ζυθορυχείο κάθε Πέμπτη ανοίγει το χρονοντούλαπο με ρυθμούς 80’s και ντύνει τις Κυριακές με αγαπημένα ροκ κομμάτια για να σας υποσχεθεί ότι θα έρθουν και ακόμη καλύτερες… μπύρες!


Αν σας αρέσει η φάση ”μπύρα και pub”, τότε πρέπει να επισκεφτείτε σίγουρα τους Ιππότες. Στο πιο γραφικό σημείο,κοντά στο Κάστρο των Ιωαννίνων, παίζουν disco και ροκ μουσικές από τα παλιά, προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε μπύρες και σερβίρουν εκλεκτά πιάτα. Πέρα από τις πολύ γνωστές και τις πιο ”ψαγμένες” θα συναντήσετε ακόμη και μπύρες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Κόκκινη μπύρα από την Κέρκυρα και καπνιστή μπύρα από την Χίο, σας περιμένουν να τις γευτείτε. Συνδυάστε την επιλογή σας με ένα από τα πιάτα του καταλόγου, όπως burger με τριπλό μπιφτέκι και τηγανιτό αυγό, hot dog με μπλε τυρί ή μια vegan λύση που μπορεί να είναι σουβλάκια από μανιτάρια μαριναρισμένα σε μπύρα. Το χειμώνα καθίστε κοντά στο αναμμένο τζάκι και όταν ανοίξει ο καιρός, μπορείτε να πάτε από νωρίς για καφεδάκι στον κήπο.


Σύνθημα του μαγαζιού είναι ” Save water and drink beer”. Καθόλου τυχαίο, αν σκεφτεί κανείς τις επιλογές για μπύρα που μπορεί να βρει κανείς στο Beer Brothers. Μπύρες ξανθές, πυρρόξανθες, κόκκινες, μαύρες κι από όπου μπορείτε να φανταστείτε. Σίγουρα, δε θα μείνετε παραπονεμένοι και ειδικά αν ζητήσετε από κάποιον υπάλληλο του μαγαζιού να σας προτείνει την κατάλληλη, ανάλογα με τα γούστα σας. Επίσης, δροσερά κοκτέιλς και ένα μενού με γευστικές προτάσεις, όπως φέτα τυλιχτή με φύλο και μέλι, πολύχρωμες σαλάτες, μπέργκερς και ποικιλίες κρεατικών μπορούν να προστεθούν στο τραπέζι σας. Όλα αυτά δίπλα στη λίμνη, σε έναν καλόγουστο χώρο που δεσπόζει η πέτρα και το ξύλο, στην Γαριβάλδη.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!