Το Jagermeister αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα όσο και αγαπητά ποτά παγκοσμίως. Παρότι ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία των χωνευτικών bitter λικέρ, έχει προ πολλού προσπεράσει τα σύνορά αυτής. Η μυστική συνταγή του έχει απασχολήσει κατά καιρούς τον κόσμο των spirits, αποτελούμενη από 56 διαφορετικά φυσικά συστατικά (βότανα, μπαχαρικά, άνθη, φρούτα και ρίζες), ενώ κατά τη διαδικασία παραγωγής του πραγματοποιούνται περισσότεροι από 380 έλεγχοι. Το τελικό προϊόν, έχει ασφαλώς ξεχωρίσει για τον δυναμικό του χαρακτήρα και τα μοναδικά αρώματα άρκευθου, γλυκάνισου και πορτοκαλιού.

Συνεχίζοντας τις καινοτομίες, το Jagermeister συνεργάζεται με την αμερικανική ζυθοποιία Arrogant Consortia (που ανήκει στην Stone Brewing) και κυκλοφορεί την μπύρα Arrogant Bastard Ale, η οποία ζυμώνεται στο Βερολίνο, με τη συνταγή της να περιλαμβάνει όλα τα συστατικά του Jagermeister. Η συνεργασία των δύο εταιρειών έχει ως αποτέλεσμα ένα ενδιαφέρον blend, που παρουσιάζει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα από τις περισσότερες μπύρες της αγοράς.

H Jagermeister Arrogant Bastard Ale έχει αλκοολική περιεκτικότητα της τάξεως του 8,5% και κυκλοφορεί σε φιάλη των 750 ml. Η τιμή της είναι $19 και διανέμεται μέσω του δικτύου της Stone Brewing. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως η παρθενική της παρτίδα περιλαμβάνει μόλις 200.000 μπουκάλια.

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!