Η πτώση της στερλίνας έχει κάνει τους ταξιδιώτες της Βρετανίας ακόμα πιο ευαίσθητους στην τιμή φέτος το καλοκαίρι, ωθώντας ορισμένους να επιλέξουν φθηνότερους προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία. Λιγότεροι Βρετανοί επισκέπτες σημαίνει οτι τα βαρέλια της μπύρας δεν τρέχουν. Οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού καταναλώνουν περίπου το 25% της μπύρας που καταναλώνεται στην Ισπανία ετησίως.

"Η πτώση της λίρας επηρεάζει την αγοραστική τους δύναμη στην Ισπανία", δήλωσε ο Jacobo Olalla, επικεφαλής της ένωσης ζυθοποιών Cerveceros de Espana. "Είναι κάτι που θα μπορούσε να επιδεινωθεί αν υπάρχει ένα σκληρό Brexit." Οι Βρετανοί τουρίστες έχουν μεγάλη επίδραση στην Ισπανία. Είναι ο κορυφαίος προορισμός τους και περίπου 18,5 εκατομμύρια επισκέφθηκαν την χώρα το 2018. Αυτό καθιστά τις περιπέτειες και τις ροές σημαντικές όχι μόνο για την μπύρα και τα τρόφιμα, αλλά για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 12% της ισπανικής οικονομίας.

Η λίρα μειώθηκε κατά περίπου 16% έναντι του ευρώ μετά την ψήφο του Brexit το 2016 και έφτασε στο χαμηλότερο σε σχεδόν μια δεκαετία αυτό το μήνα επίπεδο. Τον Ιούνιο, ο αριθμός των Βρετανών ταξιδιωτών στην Ισπανία υποχώρησε 5,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 2,1 εκατομμύρια επισκέπτες, το πιο αδύναμο ξεκίνημα της θερινής σε τέσσερα χρόνια.

Συνολικά, ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών στην Ισπανία εξακολουθεί να αυξάνεται, αλλά ο ρυθμός επιβραδύνθηκε από τους διψήφιους ρυθμούς που παρατηρήθηκαν το 2016 και το 2017. Ομοίως, η αύξηση της κατανάλωσης μπύρας χάνει επίσης τη δυναμική.

Ο Olalla λέει ότι οι διευθυντές των μπαρ και των ξενοδοχείων τον προειδοποιούν για επιβράδυνση ενω ο ισπανικός ζυθοποιός Mahou-San Miguel Group έχει παρατηρήσει τις πιο αδύναμες πωλήσεις, ιδιαίτερα στα νησιά των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων.

Δεν είναι όλο λάθος του Ηνωμένου Βασιλείου και του κακοποιημένου νομίσματος. Η κατάρρευση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germanian, χαμηλού κόστους είχε ως αποτέλεσμα λιγότερες διαθέσιμες πτήσεις προς τις Καναρίους Νήσους, σύμφωνα με τον Carlos Cendra της ισπανικής ταξιδιωτικής εταιρείας αναλύσεων Mabrian Technologies.

Η Ισπανία αντιμετωπίζει επίσης φθηνότερο ανταγωνισμό στη Μεσόγειο. Οι Βρετανοί τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε καλοκαίρι αναζητούν συνήθως θέρετρα που μπορούν να κάνουν κράτηση μέσω τουριστικών πρακτόρων. Πολλοί είναι αδιάφοροι για την τοποθεσία, λένε οι διευθυντές τουρισμού. Οι αποφασιστικοί παράγοντες είναι η τιμή και η ασφάλεια.

Το μέσο κόστος ενός δωματίου σε ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων που κρατήθηκε στην Costa del Sol της Ισπανίας είναι 87 ευρώ ανά διανυκτέρευση, κάτι περισσότερο από το διπλάσιο της τιμής στην Αττάλεια της Τουρκίας, στοιχεία από το Mabrian show.

Προσθέστε στην πιο αδύναμη στερλίνα και αυτό κάνει τους Βρετανούς ταξιδιώτες ακόμα πιο ευαίσθητους στις τιμές. Οι ισπανικοί προορισμοί είδαν μια επιτάχυνση όταν μια σειρά από θανατηφόρα τρομοκρατικά επεισόδια στην Τυνησία, την Τουρκία και την Αίγυπτο οδήγησαν τους τουρίστες μακριά. Ενώ οι ανησυχίες δεν εξαλείφονται πλήρως, οι επιθέσεις που απευθύνονται στους τουρίστες έχουν γίνει κάπως λιγότερο συχνές.

Οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ισπανία μειώθηκαν κατά περίπου 3% αυτή τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με την GfK Travel Insights. Η Τουρκία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας και της Αιγύπτου, είναι σχεδόν 40%.

"Η αδυναμία της λίρας έναντι του ευρώ είναι η πιο πιθανή αιτία για την προθυμία των παραθεριστών να αποταθούν πιο μακριά," δήλωσε τον Απρίλιο ο tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου Thomas Cook. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι το ενδιαφέρον των Βρετανών τουριστών στην Ισπανία θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Ο Mark Buchanan έχει παρατηρήσει μια πτώση στις κρατήσεις για το 2020 με την εταιρεία του, The Spain Event, η οποία διοργανώνει γερμανικά και bachelorette πάρτυ στην Ισπανία.
"Οι λόγοι για τις μειωμένες προσδοκίες για τον τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αποκλειστικά για τον καλό φίλο μας Brexit", δήλωσε. "Δεν είναι τόσο οι βίζες και η ευκολία των ταξιδιών αλλά το αποτέλεσμα που είχε ήδη στην λίρα και τις φτωχές οικονομικές προοπτικές για το Ηνωμένο Βασίλειο".

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!