Πιείτε όσο θέλετε!!! Βρέθηκε η μπύρα κατά του hangover

Ομάδα επιστημόνων από το ρωσικό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο των Ουραλίων (Εκατερίνμπουργκ) προετοιμάζει μια μπύρα που δεν προκαλεί πονοκέφαλο από το μεθύσι, χρησιμοποιώντας κούντζου, ένα από τα βότανα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, όπως δήλωσε στο Sputnik η επικεφαλής της ομάδας, Έλενα Κοβάλιοβα.

Τις ιδιότητες του βοτάνου κούντζου, το οποίο χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες της Ασίας και της Αφρικής «για να μειωθούν οι βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ», μελετούν Ρώσοι επιστήμονες. Όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου των Ουραλίων Έλενα Κοβάλιοβα, οι ρίζες του βοτάνου χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ, ενώ τα άνθη του δρουν ευεργετικά για τα νευρικά κύτταρα.

Τόνισε, δε, ότι οι ισοφλαβόνες του βοτάνου βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κάτι που επιτρέπει τη μείωση των βλαβερών επιδράσεων του αλκοόλ στο σώμα. Η αρχική ιδέα της δημιουργίας μπύρας με βάση το βότανο κούντζου ανήκει σε έναν φοιτητή από τη Νιγηρία, ο οποίος συμμετέχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου των Ουραλίων και του Πανεπιστημίου ΙΤΜΟ της Αγίας Πετρούπολης.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν να λάβουν τα πρώτα δείγματα της ιδιαίτερης μπύρας εντός του έτους.
«Αν το προϊόν είναι ενδιαφέρον, θα προσπαθήσουμε να το επεξεργαστούμε και να αναπτύξουμε τη βιομηχανική τεχνολογία για την παραγωγή του», κατέληξε η κ. Κοβάλιοβα.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!