Τα αναψυκτικά με την φίρμα «Φήμη» αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κουλτούρας της Κρήτης εδώ και σχεδόν ένα αιώνα. Η οικογενειακή επιχείρηση που παράγει και εμπορεύεται τα αναψυκτικά ξεκίνησε από το Βασίλη Ζηδιανάκη το 1925. «Με πενιχρά μέσα αλλά με περίσσιο κόπο, φωτισμένο όραμα και αταλάντευτη εμμονή στην ποιότητα, εξελίχθηκε από μια μικρή οικοτεχνία σε μια πολλά υποσχόμενη βιοτεχνία», όπως διαβάζουμε στο site της επιχείρησης. Επιπλέον, στο site μαθαίνουμε για την ιστορία και τη διαδρομή της: «Ο Βαγγέλης Ζηδιανάκης έθεσε το θεμέλιο εργοστασιακό λίθο αλλάζοντας την κλίμακα της παραγωγής. Διατήρησε τον οικογενειακό χαρακτήρα της επιχείρησης και παράλληλα προχώρησε σε εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού, ακολουθώντας την πλέον προχωρημένη τεχνολογία της εποχής. Ο Βασίλης Ζηδιανάκης, εγγονός του ιδρυτή, οδήγησε τη «Φήμη» στη νέα χιλιετία και έφερε τη «Φήμη» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η σχέση με την παράδοση και τον τόπο μας είναι ιδιαίτερη και άρρηκτη. Οι χυμοί και τα αναψυκτικά «Φήμη» φτιάχνονται από το 1925 έως σήμερα στο χωριό μας, τις Αγιές Παρασκιές στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σ’ αυτή τη μακρόχρονη πορεία, η επιχείρηση, θεμελιώθηκε, αναπτύχθηκε και ευδοκίμησε στα χέρια της οικογένειας Ζηδιανάκη. Ο «οικογενειακός» χαρακτήρας είναι αυτός που σηματοδοτεί και τη λειτουργία της εταιρείας σε κάθε επίπεδο. Στη «Φήμη», είμαστε μια οικογένεια!». 

Πρόσφατα, σε μια ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών – που συσπειρώνει στους κόλπους της τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς της δυναμικής αυτής αγοράς- διαβάσαμε ότι μεταξύ των 3 νέων μελών της περιλαμβάνεται η Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ. Μια καινούργια σχετικά προσπάθεια που προέκυψε από την κοινή οικογενειακή μήτρα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ολοκληρώσει μια μεγάλη επένδυση στο Ηράκλειο της Κρήτης έχοντας δημιουργήσει μια σύγχρονη μονάδα ζυθοποιίας. Η διαφορά της σε σχέση με τα άλλα μέλη της Ένωσης είναι ότι η Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ούτε έρχεται σε επαφή με τον τελικό καταλωτή. Έχει επιλέξει ως προνομιακό της ακροατήριο τον κλάδο των ξενοδοχείων κλπ λειτουργώντας ως προμηθευτής μπύρας με βαρέλι και μόνο με βαρέλι.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!