Το 6ο μέρος της σειράς σε συνδυασμό μπύρας με ψαρικά

Μετά από τα προηγούμενα ζευγαρώματα που αναλύσαμε ήρθε η σειρά να συνδυάσουμε τα ψάρια με την μπύρα. Οι συντηρητικοί μην τρομοκρατείσαι! Η βιοτεχνίας μπύρας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Από έντονες stouts, μέχρι φρουτώδες IPA και red ales, κάθε στυλ έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Τα διαφορετικά στυλ μπύρας δείχνουν τον ακριβή τύπο παραγωγής, οργανωμένο σε διάφορες κατηγορίες όπως μέθοδο παραγωγής, οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, βύνη και λυκίσκο. Για να κάνετε μια καλή ζεύξη φαγητού και μπύρας αρκεί να επιλέξετε το πιο κατάλληλο στυλ χωρίς προκαταλήψεις.

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της μπύρας γνώρισε μια πραγματική έκρηξη, έτσι ώστε σήμερα να συνδυάζεται με πιάτα ακόμα και στα καλύτερα εστιατόρια. Στο Birra Gourmet υπάρχουν διάφορες κατηγορίες: μπύρα και πρώτες ύλες, μπύρα και ψάρια, μπύρα και κρέας, μπύρα και τυρί. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι κάθε φαγητό μπορεί να συνδυαστεί με αυτό το ποτό. Η Βόρεια Ευρώπη μας προσφέρει διαφορετικά παραδείγματα συνδυασμών μπύρας και ψαριών, καρκινοειδών και θαλασσινών. Στο Βέλγιο, διαφορετικοί τύποι μπύρας συνδυάζονται τέλεια με τα παραδοσιακά μύδια, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία τα καρκινοειδή σερβίρονται με αλκοολούχα μπύρα.

Πώς να συνδυάσετε τη μπύρα και τα ψάρια;
Lager
Μπύρα με χρυσό-ξανθό χρώμα, ελαφρώς πικρή με χαμηλό αλκοολικό βαθμό. Είναι η σωστή μπύρα για τα περισσότερα ψάρια, αλλά και για ελαφρές συνταγές με λεπτή γεύση όπως λαβράκι, φαγκρί, καλκάνι, γάδο ή ελαφριά σούπα ψαριών.

Pils
Το καλά δομημένο σώμα αυτών των ζύθων χαμηλής ζύμωσης, τα καθιστά ιδανικά για λιπαρά και αλμυρά πιάτα όπως τηγανητά ψάρια, καλαμάρια, γαρίδες. Αλλά και σαρκώδη ψάρια με έντονες γεύσεις όπως τα ψάρια γλυκού νερού (που ζουν σε λίμνες ή ποτάμια) καθώς σαν είδος είναι αρκετά πικρό και έντονο στον λυκίσκο.

Strong Lagers
Το άρωμά της και η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι τέλεια για να αντισταθμιστεί την λιπαρότητα του κοκτέιλ των γαρίδων και του σολομού που σερβίρονται με μαγιονέζα.

Pale Ales
Μπύρες φρούτων και λουλουδιών. αλλά και οι ανθικές νότες και ο μέτριος αλκοολικός όγκος τους, τις καθιστούν κατάλληλες για τα αρώματα και τις γλυκές νότες που έχουν τα καλαμάρια guazzetto, το χταπόδι κρασιού ή με πατάτες και τα οστρακοειδή.

Bock
Σκούρες και δυνατές, που χαρακτηρίζονται από υψηλό αλκοολικό βαθμό. Είναι ιδανικά για ισχυρά, αλμυρά πιάτα ή σχάρα. Είναι τέλεια με ψάρια στη σχάρα, επειδή συνδυάζονται με την καπνιστή και ψητή γεύση που απορροφούν τα ψάρια και τα καρκινοειδή. Τα εντονότερα πιάτα προτιμούν τις amber Bocks, όπως μπακαλιάρος, σουπιές στιφάδο και ρέγκα.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!