Πριν τρεις μέρες μέσο της σελίδας του Facebook το ΔΣ του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος ανακοίνωσε με έναν σύντομο αλλά καυστικό λόγο την οριστική παύση λειτουργίας του Συλλόγου. Ας τον διαβάσουμε παρακάτω:

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΣΕΖΕ,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι λόγω μη συμμετοχής ενεργών μελών στο σύλλογο, σταματά η λειτουργία του και παύει να ισχύει η νομική του μορφή.

Στα λίγα μόλις χρόνια παρουσίας του, έφερε επάξια στο έπακρο τους λόγους ίδρυσής του όπως περιγράφονται αυτοί στο καταστατικό του. Μέσα από τις δράσεις, τις παρουσιάσεις, τις ανταλλαγές τεχνογνωσίας, τους πρώτους πανελλήνιους διαγωνισμούς και με πολλές άλλες δράσεις που έπραξε με απόλυτη επιτυχία, έδειξε ένα τεράστιο δείγμα της δυναμικότητας και προοπτικής που είχε, προωθώντας έτσι τους σκοπούς του. Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν ήταν τυχαία και αβίαστα γεγονότα αλλά αποτέλεσμα ιδεών και δράσεων ανθρώπων που με την αγάπη τους και την θέλησή τους πρόσφεραν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην κοινή αυτή προσπάθεια. Σκοπός της ανακοίνωσης δεν είναι να απαριθμήσουμε και να αξιολογήσουμε όλα τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών, πόσα έγιναν, αν έγιναν καλά, αν θα μπορούσε να γίνουν περισσότερα.

Αρκετοί στόχοι και ιδέες δεν υλοποιήθηκαν για διάφορους λόγους. Ίσως ο πιο σημαντικός στόχος που δεν πραγματοποιήθηκε ήταν και η νομιμοποίηση της παρασκευής οικιακής μπύρας, στόχος που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από ένα συλλογικό όργανο. Στόχος που δυστυχώς καταποντίστηκε, όπως και πολλοί άλλοι, από την επιθυμία μερικών «ερασιτεχνών ζυθοποιών» με την υποστήριξη βεβαίως κάποιων «επαγγελματιών» του ευρύτερου χώρου της μπύρας που πολέμησαν με ζήλο ώστε να μην πραγματοποιηθεί, άλλες φορές με κρυφά και άλλες φορές με φανερά μέσα, δείχνοντας έμπρακτα τις αντίθετες απόψεις που είχαν για όλη αυτή την προσπάθεια αλλά και για τον σύλλογο γενικά. Άνθρωποι που δυστυχώς με την μικρότητά τους μπέρδεψαν το κοινό ενδιαφέρον και την αγάπη που είχαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι για την οικιακή ζυθοποίηση με την προσωπική τους φιλοδοξία-ματαιοδοξία του «ελέγχου» του παιχνιδιού.

Ας ελπίσουμε στην επανίδρυση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος στο μέλλον όταν κατανοήσουν και οι τελευταίοι πολέμιοι την ανάγκη της ύπαρξής του…
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!