Για πρώτη φορά μια μικροζυθοποιία της Κρήτης βάζει όλο της το μεράκι και την καλύτερη συνταγή της για να προσφέρει στην Κίτρινη Αποστολή. Ίσως η πρώτη μπύρα στην Ελλάδα αφιερωμένη για έναν “ιερό” σκοπό. Τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο. Η μπύρα θα είναι διαθέσιμη από τις 21 Δεκεμβρίου 2018 σε επιλεγμένα σημεία και μαγαζιά, από τη μικροζυθοποιία του Ηρακλείου, Notos Brewery, σε συνεργασία με τη Κίτρινη Αποστολή, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και για όσο διαρκέσουν τα αποθέματα. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις της Notos Brewery θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών που στη συνέχεια θα προσφερθούν στην Κίτρινη Αποστολή.

Η μπύρα της Κίτρινης Αποστολής θα είναι διαθέσιμη και από τον χώρο της Notos Brewery στη Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη 36, στα Δειλινά.
Οι “ζυμώσεις” ανάμεσα στους ανθρώπους της Notos Brewery και της Κίτρινης Αποστολής ξεκίνησαν μετά από μια εντελώς τυχαία συνάντηση στο ζυθοποιείο στα Δειλινά, όπου ο εμπνευστής αλλά και ιδρυτής της Κίτρινης Αποστολής, Δημήτρης Αποστολάκης εξηγούσε το έργο που επιτελεί εδώ και 6 χρόνια η εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης. Η ιδέα της δημιουργίας μια μπύρας της οποίας τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τη βοήθεια συνανθρώπων μας, δεν άργησε να πέσει στο τραπέζι από τους ζυθοποιούς. Μάλιστα εξολοκλήρου η μπύρα αποτελεί ευγενική προσφορά ακόμα και των ανθρώπων που προμηθεύουν με πρώτες ύλες τη μικροζυθοποιία.

Οι πρώτες ύλες αποτελούν ευγενική προσφορά του καταστήματος Ale Box που βρίσκεται στη Δοιράνης 36 στη Καλλιθέα Αττικής. Ενώ, τα γραφικά της ετικέτας πάνω στο μπουκάλι είναι δημιουργία του Γιάννη Οικονομάκη.

Η Notos Brewery
Η Notos Brewery είναι το πρώτο ανεξάρτητο μικροζυθοποιίο του Ηρακλείου αλλά και της Ανατολικής Κρήτης. Εμπνευστές της ιδέας είναι ο Αντώνης Ταμπακάκης, ο Κώστας Βερίγος, ο Γιώργος Νερολαδάκης και ο Λάμπρος Πετσαλάκης. Τους τέσσερις ενώνει μια αδερφική φιλία 20 χρόνων, η αγάπη για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν και φυσικά το πάθος για τη μπύρα. Η Notos Brewery στα δυο χρόνια σχεδόν λειτουργίας παράγει τρεις ετικέτες μπύρας: Μια ετικέτα Golden Lager, μια ετικέτα Weiss και μια Blonde Ale εποχική μπύρα που παράγεται από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Στα άμεσα σχέδια της μικροζυθοποιίας είναι η παραγωγή ακόμα τριών ετικετών μπύρας στο επόμενο διάστημα.

Η Κίτρινη Αποστολή: Λίγα λόγια για το έργο της
Η Κίτρινη Αποστολή είναι μια εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Ιδρύθηκε το 2012 από τον Δημήτρη Αποστολάκη και πλέον αριθμεί 27.450 μέλη. Στηρίζει τον Ηρακλειώτικο κόσμο συστηματικά 3 φορές τον χρόνο, Πάσχα, Χριστούγεννα και στο άνοιγμα των σχολείων. Μηνιαίως βοηθάει με τρόφιμα πάνω από 250 οικογένειες και πολλές άλλες που αδυνατούν να έχουν τα απαραίτητα όπως έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες προέρχονται από δωρεές μελών της. Ο σκοπός της ομάδας είναι να βοηθάει και να είναι δίπλα σε όποιον συμπολίτη μας έχει ανάγκη αλλά και να αυξήσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην πόλη του Ηρακλείου. Όλη η δράση της είναι καθαρά εθελοντική και προέρχεται από την αγάπη, και το αίσθημα προσφοράς των συνανθρώπων μας. Και πιο σημαντικό όλων η Κίτρινη Αποστολή δεν δέχεται χρήματα! Τα γραφεία της «ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στεγάζονται στην Εθνικής Αντιστάσεως 50 και Καλαμά γωνία. Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 10 π.μ. με 1 μ.μ.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!