Στόχος της εκδήλωσης Beer Day, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών είναι να προωθήσει την κουλτούρα της μπύρας στους επαγγελματίες του του ξενοδοχειακού αλλά και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου.

Η διοργανώτρια εταιρεία θέλοντας συνεχώς να βελτιώνει την εμπειρία των επαγγελματιών επισκεπτών της έκθεσης αλλά και να προωθεί δράσεις που προσφέρουν νέες ιδέες και προτάσεις για την εξέλιξη της επιχείρησής τους, φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μία ημερήσια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στην μπύρα. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο stage του Beer & Spirits show, την πρώτη ημέρα της έκθεσης και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Η ραγδαία ανάπτυξη των ελληνικών μικροζυθοποιίων, η αυξανόμενη ζήτηση για μπύρα από την πλευρά του καταναλωτικού κοινού και ο επαναπροσδιορισμός της θέσης του δημοφιλούς αλκοολούχου ποτού στο χώρο της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης, αποτέλεσαν την αφορμή για την έκθεση HORECA, να ξεκινήσει μια νέα παράλληλη εκδήλωση που έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια για την ζυθοποιία, να συστήσει στους επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης τις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής μπύρας αλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με στοχευμένη θεματολογία, που θα καλύψει κάθε πτυχή της μπύρας, από την παραγωγή της μέχρι και τους τρόπους σερβιρίσματος της, θα προωθηθεί η κουλτούρα της μπύρας στους επαγγελματίες του HORECA industry. Όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση του Beer Day θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και ομιλίες από beer experts, επάνω σε θέματα βασικά για την παρασκευή, εμφιάλωση ενώ θα έχουν και την δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε γευσιγνωσία διαφορετικών ειδών μπύρας. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες οι ειδικευμένοι εισηγητές θα συνδυάσουν την θεωρία με την πράξη με στόχο να μυήσουν τους επισκέπτες σε όλες τις πτυχές του κόσμου της μπίρας: από την ιστορία, τα συστατικά, τους τύπους και τα μυστικά της παραγωγικής της διαδικασίας, έως το σωστό σερβίρισμα, το συνδυασμό με το φαγητό και τη διατροφική της αξία.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!