Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου, επισκέψιμου ζυθοποιείου της Κρητικής μικροζυθοποιίας Σόλο στην Καλλιθέα Ηρακλείου. Τα ιδρυτικά της μέλη, Νικόλας Λουκάκης, Κωνσταντίνος Σταυρακάκης και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Νορβηγός ζυθοποιός Kjetil Jikiun έκοψαν την κίτρινη κορδέλα με ένα μαυρομάνικο Κρητικό μαχαίρι, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την Κρητική μικροζυθοποιία, παρουσία κλειστού κύκλου συνεργατών, αντιπροσώπων, ζυθόφιλων, εκπροσώπων των media και φίλων ζυθοποιών από την εγχώρια και την παγκόσμια σκηνή της craft μπύρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι γεύτηκαν δεκάδες ετικέτες μπύρας της Κρητικής μικροζυθοποιίας συνοδεία αυθεντικών Κρητικών γεύσεων υπό τους ήχους της ηλεκτρισμένης λύρας του Γιάννη Καπετανάκη, αφήνοντας τις ευχές τους στις δεξαμενές ζύμωσης, από όπου και δοκίμασαν ολόφρεσκη μπύρα πριν την εμφιάλωση της.




Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης μια ακόμη ετικέτα μπύρας, που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των περίπου 35 ετικετών που μας έχει ήδη χαρίσει η Σόλο, φέροντας το όνομα « Μαυρομάνικο». Συμβολίζοντας την ψυχή του Κρητικού, εξού και φέροντας ειδικό βάρος ως δώρο φιλίας και βαθιάς εκτίμησης, το «Μαυρομάνικο» είναι μια μαύρη μπύρα με καβουρδισμένες νότες εξωτικού καφέ και μαύρης σοκολάτας η οποία φιλοτεχνήθηκε ως συμβολικό δώρο προς τους καλεσμένους της βραδιάς, βασισμένη σε μια συνταγή που η Σόλο εμπνεύστηκε σε συνεργασία με το CROP Roastery – Brewery.

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!