Καλές ιδέες μπορούν να προκύψουν παντού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και συστατικά που είναι… για πέταμα. Τουλάχιστον έτσι μπορεί να τα βλέπουν οι άλλοι. Η επιχείρηση Toast σκέφτηκε διαφορετικά. Και αποφάσισε να περιορίσει το φαγητό που πετιέται. Βάζοντας σε εφαρμογή μια ιδιαίτερη ιδέα. Όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο του World Economic Forum, η εταιρία παραλαμβάνει το ψωμί που παραμένει απούλητο (και προορίζεται για πέταμα) και μετά από ειδική επεξεργασία το μετατρέπει σε μπύρα! Κάθε μπουκάλι, χρησιμοποιεί μια φέτα ψωμιού. Και η μπύρα αυτή έχει φτάσει σε 6 χώρες μέχρι τώρα. Όλα τα κέρδη, πάνε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που κάνει καμπάνιες για να περιορίσει το πρόβλημα του food waste. Είναι πάντως χαρακτηριστικό, ότι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο πετιούνται καθημερινά 24.000.000 φέτες ψωμιού. Με το πρόβλημα του food waste να είναι πολύ μεγάλο σε παγκόσμιο επίπεδο.




Σε μιαάλλη περίπτωση τώρα ενα ζευγάρι, ιδιοκτήτες ενός μπαρ στο Χιούστον, οι οποίοι άρχισαν πριν μερικά χρόνια να δημιουργούν ένα είδος μπύρας (που δεν είναι μπύρα) για το σκύλο τους και έφτιαξαν την «μπύρα» Good Boy. Η Μέγκαν και ο Στιβ Λόνγκ ανέφεραν πως έμαθαν πώς να φτιάχνουν μπύρα για σκυλιά, η οποία δεν περιέχει οινόπνευμα, όταν ο σκύλος τους Rocky, άρχισε να έχει προβλήματα με την πέψη πριν από μερικά χρόνια. Το προϊόν τους όπως είπαν, ονομάζεται μπύρα ακόμα κι αν δεν είναι «επειδή χρησιμοποιούμε τον ίδιο εξοπλισμό με ένα ζυθοποιείο, απλά παραλείπουμε τη διαδικασία ζύμωσης». Είπε ότι η μπύρα περιέχει φυσικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων λαχανικών, κρέατος και κουρκουμά, ένα μπαχαρικό γνωστό για την ενίσχυση της πέψης. Η εταιρεία Good Boy Dog Beer διαθέτει τώρα προϊόντα που διατίθενται σε περισσότερα από 20 μπαρ και εστιατόρια φιλικά προς τα κατοικίδια στην περιοχή του Χιούστον.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!