Στη Ζυθογνωσία 2018, ως επίτιμη καλεσμένη από το εξωτερικό, φιλοξενείται η δανέζικη μικροζυθοποιία Dry & Bitter Brewing Company. Νεοσύστατη σχετικά (ιδρύθηκε το 2015), η μικροζυθοποιία Dry & Bitter Brewing Company εδρεύει αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη.

Αρχικός σκοπός της ήταν η παραγωγή ισορροπημένων και ολόφρεσκων IPAs. Μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας, χωρίς να εγκαταλείψει τον σκοπό αυτό, έχει επεκταθεί και στην παραγωγή μπύρας stout, porter, fruited kettle sour κ.ά. Ξεκίνησε δε να πειραματίζεται με παλαιωμένες σε βαρέλι μπύρες, έχοντας πια εντρυφήσει και σε αυτές. Άλλωστε, οι ιδιοκτήτες της ταξιδεύουν πολύ, με σκοπό να εμπλουτίζουν τις ζυθογνωστικές εμπειρίες τους.

Τα προϊόντα της ειδικά προσκεκλημένης στη φετινή έκθεση Ζυθογνωσία μικροζυθοποιίας Dry & Bitter εξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά δεν εισάγονται ακόμα στην Ελλάδα.

Οι μπύρες της Dry & Bitter που θα δοκιμαστούν στη φετινή Ζυθογνωσία είναι οι εξής:

Christian Bale Ale | Μια ευκολόπιοτη αλλά με χαρακτήρα Session IPA, από μονοποικιλιακό λυκίσκο, από τον οποίο αποκτά τροπικό άρωμα και γεύση (4.6% αλκοόλ).

Psychotropia | Είναι μία μπύρα Sour, με φρούτα του πάθους και λακτόζη, που παράγεται σε συνεργασία με τη ζυθοποιία Collective Arts. Έχει τροπικό χαρακτήρα, φρεσκάδα και απαλότητα από τη λακτόζη.

UW | Προφέρεται «γιου-νταμπ» και είναι μία θολή και ζουμερή IPA, με πολλή βαρύτητα στο λυκίσκο, που εξισορροπείται στο στόμα από το ισχυρό της σώμα (6.3% αλκοόλ).

Great Gig in The Sky | Μία πολύ θολή IPA, με διπλό λυκίσκο, στην οποία η έντονη πικράδα προσδίδει μια έξτρα γευστική ώθηση (8.5% αλκοόλ).
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!