Ακόμα μια νέα νησιωτική μικροζυθοποιία, αν και gypsy, εμφανίστηκε στον Ελλαδικό χάρτη της craft μπύρας και το beeroskopio δεν έχασε ευκαιρία να γνωριστεί και να σας γνωρίσει άλλο ένα ζευγάρι του εκτός απο τα δεσμά του γάμου τους ένωσε και η αγάπη στην καλή μπύρα! Ας διαβάσουμε τι μας είπαν.

1. Καλησπέρα. Θα θέλατε να μας συστηθείτε; Υπάρχει κάποια σύνδεση με τον χώρο της μπύρας; 
Καλησπέρα είμαστε ο Χρήστος Χατζάκης και η Ειρήνη Τσακάλογλου. 
‘’Εγώ ο Χρήστος έχω εμπείρια σαν ζυθοποιός γιατί έχω εργαστεί σε πολλά μικροζυθοποιία στην Ελλάδα και σαν απόφοιτος της Σχολής Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών’’. 
‘’Εγώ η Ειρήνη δεν έχω άμεση σχέση με το αντικείμενο αλλά είχα την τύχη να παντρευτώ ζυθοποιό και κάπως έτσι βρήκα τη θέση μέσα σε όλο αυτό’’. 

2. Πως προέκυψαν τα ιδιαίτερα όνομα των 2 ετικετών σας; 
Sedusa & Nissiopi είναι 2 νησιά τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το χωριό μας το Σίγρι Λέσβου. Το Σίγρι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος ως προς τη μορφολογία του αλλά και την ενέργειά του έτσι και αυτά τα νησάκια έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και κρύβουνε τους δικούς τους μύθους. 

3. Ζυθοποιήσατε στην Χιο. Πείτε μας μερικά λόγια για την συνεργασία σας; 
Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσουμε τη Μικροζυθοποιία Χίου. Εξαιρετικοί άνθρωποι, απίστευτα φιλόξενοι και άριστοι επαγγελματίες. 

4. Πως θα χαρακτηρίζατε την εμπειρία του κόσμου στο νησί της Μυτιλήνης σχετικά με την craft μπύρα; Πως σκέφτεστε να τους προσεγγίσετε; 
Προς μεγάλη μας έκπληξη ο κόσμος του νησιού αγκάλιασε την προσπάθεια μας και τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ γιατί ήτανε κάτι που δεν το περιμέναμε. Σκοπός μας είναι να κάνουμε γνωστή στη Λέσβο την craft μπύρα και να αρχίσει ο κόσμος να δοκιμάζει όλο και περισσότερες. 

5. Σκοπεύεται να δημιουργήσετε ζυθοποιείο στο νησί; Ποιά είναι τα άμεσα σχεδιά σας; 
Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μικροζυθοποιείο με έδρα το Σίγρι. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε μια μέρα. Μέχρι τότε όμως τα σχέδια μας είναι να τροφοδοτούμε το νησί με τις craft μπύρες μας, να πειραματιζόμαστε στο σπίτι και να μοιραζόμαστε τις συνταγές με τον κόσμο. 

6. Πείτε λίγα λόγια για τις 2 μπύρες σας; Πως προκύψανε τα στυλ; Είστε φαν των ειδών ή ακολουθείτε κάποια τάση; Θα δούμε στο μέλλον διαφορετικές ετικέτες; 
Είμαστε φαν της Ale γενικά. Πριν ξεκινήσουμε είχαμε αποφασίσει ότι θέλουμε μια πιο ιδιαίτερη μπύρα για αυτούς που δοκιμάζουν μπύρες και έχουν γνώση σε αυτές και μια πιο ευκολόπιοτη όπου θα μπορεί να την πιει ο οποιοσδήποτε και να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στις craft μπύρες και εκείνες της μαζικής παραγωγής. Έχοντας αυτό σαν βάση αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε και καταλήξαμε στη Sedusa Red Ale και στη Nissiopi Blonde Ale. Όσον αφορά τις ετικέτες έχουμε διάφορα πράγματα στο μυαλό μας ελπίζουμε να τα δείτε στο μέλλον. 

7. Θα σας δούμε σε κάποιο φεστιβάλ για να προβάλετε τις δουλειές σας; Κλείνοντας πείτε μας γιατί καποιος πρέπει να δοκιμάσει τις μπύρες; 
Θα θέλαμε πολύ να συμμετέχουμε σε κάποια festival που τρέχουν φέτος στο νησί μας αλλά η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός φεστιβάλ αυτή τη στιγμή. Ελπίζουμε ότι μελλοντικά θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μας γνωρίσει και να καταλάβει ποιοι είμαστε ο ιδανικότερος τρόπος είναι να δοκιμάσει τις μπύρες μας την Sedusa και τη Nissiopi και ελπίζουμε να σας ταξιδέψουν στο μέρος μας όπου αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής μας.



Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

1 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!