Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που φέτος θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία μας με ζυθοποιεία που μοιράζονται την ίδια ιδιαιτερότητα και αγάπη για αυτό που κάνουμε. Κάθε ζυθοποιείο θα συνεργαστεί με την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία ώστε να διασφαλίσει ότι όλοι οι επισκέπτες στο φετινό Φεστιβάλ Μπύρας (26 -30 Σεπτεμβρίου) θα είναι σε θέση να απολαύσουν μια σειρά από διαφορετικές τύπου μπύρες και πρωτότυπες γεύσεις. Η συνεργασία μεταξύ Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας και των Άγγλων ζυθοποιών θα είναι στενή καθώς θα διαθέσουν στους φιλοξενούμενους ζυθοποιούς τις πρώτες ύλες και τον εξοπλισμό για να μπορέσουν να παράγουν τη δική τους μοναδική μπύρα στην Κέρκυρα.


Thornbridge Brewery

Οι μπύρες Thornbridge παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του 2005 μετά την ίδρυση ενός ζυθοποιείου 11.8 hl στο χώρο του ThornbridgeHall. Η αρχική μας εστίαση ήταν σε μια σειρά ζύθων μπύρας με παραδοσιακές συνταγές, αλλά παρείχαν μια σύγχρονη συστροφή μέσω της χρήσης ενός ευρέος φάσματος λυκίσκου, βύνης και της καινοτομίας και του πάθους της ομάδας της ζυθοποιίας. Αφού κερδίσαμε μια σειρά διακρίσεων (έχουμε κερδίσει τώρα περισσότερα από 350 εθνικά και διεθνή βραβεία), ξεκίνησε μια νέα, σύγχρονη γραμμή παραγωγής στη ζυθοποιία και στην εμφιάλωση στο Bakewell τον Σεπτέμβριο του 2009 για να ανταποκριθεί στη ζήτηση και να αυξήσει την γκάμα μας στις μπύρες. Από την αρχή στο Thornbridge γνωρίζαμε ότι η αριστεία και η ποιότητα της διαδικασίας και του προϊόντος θα ήταν πρωταρχικής σημασίας για την επιτυχία μας και την ικανοποίηση των καταναλωτών. Το όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε μπύρες που θα μας καθιστούσαν ένα από τα κορυφαία νέα ζυθοποιεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η υιοθέτηση της γραμμής της καινοτομίας του πάθους και γνώσης για το ζυθοποιείο ήταν μια δήλωση της κουλτούρας του ζυθοποιού μας σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των καθημερινών μας δραστηριοτήτων. Μας αρέσει να κάνουμε τις μπύρες μας και διασκεδάζουμε όταν το κάνουμε καλά! Ελπίζουμε να τις απολαμβάνετε!

Titanic Brewery Craft Beer Company
Η Titanic Brewery έχει φτάσει από το ταπεινό ξεκίνημα της, να παράγει πάνω από 3 εκατομμύρια πίντες μπυρας ετησίως. Το ζυθοποιίο μας στο Staffordshire ιδρύθηκε στο Buslem, Stoke on Trent το 1985, με ένα σκοπό - να παράγει μπύρα απαράμιλλης ποιότητας! Στο τιμόνι της Titanic Brewery είναι δύο αδέρφια - λάτρεις της μπύρας - οι Keith και Dave Bott , γεννημένοι και μεγαλωμένοι στο Staffordshire. Αποφάσισαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουν ότι η τοπική τους μπύρα θα ήταν καλή, ήταν να αγοράσουν το ζυθοποίο του Stoke και να το τρέξουν προσωπικά οι ίδιοι. Και παρά το ότι λειτουργούν το ζυθοποιίο για πάνω από 30 χρόνια και απασχολούν γύρω στους 150 ντόπιους εργαζόμενους, ο Keith μπορεί να ειδωθεί συχνά πυκνάστις εγκαταστάσεις (εάν έχεις ξυπνήσει αρκετά νωρίς φυσικά) και ο Dave χτίζει μπάρες και βάφει τοίχους στις υπάρχουσες μπυραρίες καθω και στις νεότερες που προστίθεντε στη στο portfolio μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το οτί η μπύρα μας κατασκευάζεται στο ζυθοποίο μας στο Stoke, ένα μέρος με βιομηχανική κληρονομιά, με πιό περίφημη την αγγειοπλαστική.

The Hadrian Border Brewery
Το 1994 αναλάβαμε την εταιρεία ζυθοποιίας στο Berwick κατά το Tweed. Αυτό ήταν ένα εργοστάσιο παρασκευής 8,6 HL με 16.5 HL ζυμωτικής ικανότητας, που πωλούσε 3 HL την εβδομάδα εκείνη την εποχή. Πολύ σύντομα έπρεπε να προσθέσουμε περισσότερους ζυμωτές, μέχρι το 1999 είχαμε την ικανότητα να ετοιμάζουμε 37.5 HL την εβδομάδα και έφτασαν γρήγορα στο όριο αυτό οι πωλησεις μας. Εκείνη την εποχή το νησί Farne ήταν η καλύτερη μπύρα και παρασκευάζεται δύο φορές την εβδομάδα για να συμβαδίσει με τη ζήτηση. Η αναζήτηση έγινε για ένα μεγαλύτερο εργοστάσιο. Το 2000 η ζυθοποιία FourRivers στο BykerNewcastle τέθηκε υπό εκκαθάριση. Είχαμε ψάξει για χώρους γύρω από το Berwickshire, αλλά είχε τραβήξει ένα κενό, δεν είχαμε πουθενά να βάλουμε αυτό το μεγάλο ζυθοποιείο αν το αγοράζαμε, έτσι αποφασίσαμε να αγοράσουμε όλη την επιχείρηση από τους εκκαθαριστές και να μετεγκατασταθούμε και την υπάρχουσα επιχείρηση στο Tyneside. Οι τέσσερις ποταμοί είχαν αρχικά ονομαστεί η Αδριατική ζυθοποιία, γι 'αυτό άλλαξαμε το όνομα της εταιρείας στον Αδριανό και στα σύνορα, τα σύνορα, τώρα βόρεια του τείχους του Μπέρουικ και του Αδριανού ήταν ένα και το αυτό πράγμα, σε διαφορετικές τοποθεσίες και εποχές. Με αυτήν την κίνηση η ικανότητα ζυθοποιίας αυξήθηκε στα 59 HL, το FarneIsland συνέχισε να κάνει τις καλύτερες πωλησεις . Τον Φεβρουάριο του 2007 δημιουργήθηκε η Tyneside Blonde, αυτή η μπύρα απέκτησε τους οπαδούς της από την αρχή και παραμένει ένα σήμα στη Βόρεια Αγγλία. Σύντομα πωλήσαμε ίσες ποσότητες και των δύο εμπορικών σημάτων και ήταν εμφανές ότι ένα άλλο σχέδιο επέκτασης ήταν απαραίτητο. Μια νέα κατοικία αναγνωρίστηκε τον Απρίλιο του 2009 στο εργοστάσιο του τουρσί του πρώην Ross στο Newburn, δυτικά της πόλης. Η αγορά ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο και ξεκίνησε η εκτεταμένη ανανέωση. Οι τοίχοι χτυπήθηκαν, οι τοίχοι χτίστηκαν, μια νέα οροφή, νέα αποχέτευση και, κυρίως, ανατέθηκε και εγκαταστάθηκε ένα ολοκαίνουργιο ζυθοποιείο 40 βαρελιών. Το πρώτο βράσιμο έγινε τον Απρίλιο του 2011. NewburnNo1. Ανανεώσαμε επίσης εν μέρει την επωνυμία μας για να συμπέσει με την κίνηση. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτή την πιστοποίηση και είμαστε το πρώτο ζυθοποιείο στη Βόρεια Αγγλία για να το πετύχουμε. Τον Φεβρουάριο του 2011, μετακομίσαμε στο σημερινό μας site που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή του Newburn. Θέσαμε σε λειτουργία ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο κατασκευής 42,8 HL βαρελιών, το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να καλύψουμε τη ζήτηση των πελατών μας. Με πάνω από ένα χρόνο κατασκευής στο νέο κτίριο, το ζυθοποιείο ήταν έτοιμο. Η πρώτη μας παμπ, StationEast στο Gateshead, άνοιξε το Νοέμβριο του 2016. Προς τα εμπρός και προς τα πάνω!

Τα κείμενα είναι απο το site του φεστιβάλ.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!