Την αμερικανική αγορά ετοιμάζεται να κατακτήσει εκ νέου η περίφημη ζυθοποιία Guinness, αφού πρόκειται να ανοίξει ένα εργοστάσιο παραγωγής ζύθου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια, στο πλαίσιο μιας επένδυσης ύψους 80 εκατομ. δολαρίων. Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης της ποτοποιίας Diageo τόνισε σε σχετική δήλωσή του την Πέμπτη πως το ζυθοποιείο κοντά στη Βαλτιμόρη θα περιλαμβάνει ένα κέντρο επισκεπτών, ένα εστιατόριο 270 θέσεων και μια μπυραρία. Όπως εξήγησε, πρόκειται να δημιουργηθούν 200 νέες θέσεις εργασίας.

Η εμβληματική ζυθοποιία Guinness ιδρύθηκε στην Ιρλανδία το 1759 και το «σκοτεινό» της απόσταγμα έχει από τότε εξελιχθεί σε πασίγνωστο εμπορικό σήμα. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, καμία από τις «σκούρες» stout ετικέτες δεν θα παράγονται στο Μέριλαντ, αφού το εκεί ζυθοποιείο θα προσανατολίζεται στην παραγωγή μπύρας Lager.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Μπύρας για το 2016, η αμερικανική βιομηχανία ποτών συνεισφέρει περισσότερα από 250 δισ. δολάρια στην αμερικανική οικονομία κάθε χρονιά. Ωστόσο, ο τομέας συρρικνώνεται ταχύτατα, καθώς οι νεότεροι καταναλωτές απομακρύνονται από τις μεγάλες αμερικανικές μάρκες υπέρ των ευρωπαϊκών ετικετών ή της εγχώριας «οικιακής» μπύρας.

«Οι ΗΠΑ είναι ίσως η πιο δυναμική και συναρπαστική αγορά μπύρας στον κόσμο αυτή τη στιγμή και, απλά, θα θέλαμε να είμαστε πιο κοντά στις εξελίξεις», τόνισε η Diageo. «Η κατοχή ενός ζυθοποιείου στις Η.Π.Α. θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να ανταποκριθούμε ταχύτερα στις νέες τάσεις, καθώς και να παρασκευάσουμε μικρότερες παρτίδες και να τις διοχετεύσουμε πιο γρήγορα στην αγορά», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα η Guinness παρασκευάζει τα προϊόντα σε 49 χώρες, αλλά μέχρι τώρα έχει μικρή διείσδυση στην αμερικανική αγορά. Για την ιστορία του πράγματος η Guinness λειτουργούσε μια ζυθοποιία στη Νέα Υόρκη από το 1949 έως το 1954, με τα επίσημα εγκαίνια του νέου εργοστασίου να τοποθετούνται στις 3 Αυγούστου.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!