«Ο George Washington ήταν ένας τύπος που χρειαζόταν µία µπύρα. Χρειαζόταν µία για να περάσει τον ποταµό Ντέλαγουερ κατά τη διάρκεια µιας δυνατής καταιγίδας. Χρειαζόταν µία για να τον βοηθήσει να ξεχάσει ότι ήταν πρόεδρος, δουλειά για την οποία δεν ήταν ενθουσιασµένος που την ασκούσε.

Χρειαζόταν µία για να µειώσει εκείνους τους φοβερούς πόνους στα δόντια από τους οποίους υπέφερε». Κάπως έτσι η Budweiser «δικαιολογεί» την απόφασή της να παρασκευάσει τη συνταγή µπύρας του Αµερικανού προέδρου, όπως αυτή είναι καταγεγραµµένη στο προσωπικό του ηµερολόγιο στο στρατό και χρονολογείται από το 1757.

Η ιδέα της αναγέννησης µιας τέτοιας ιστορικής συνταγής έδωσε το κίνητρο και την έµπνευση στην Αµερικανική ζυθοποιία να δηµιουργήσει τη «Budweiser Freedom Reserve Red Lager». Η νέα µπύρα θα χαρακτηρίζεται από το άρωµα των καβουρδισµένων κόκκων κριθαριού, την ισχυρή παρουσία µελάσας στην επίγευση και θα έχει 5.4% ABV. Συνεπώς, η γεύση της θα είναι πιο δυνατή από εκείνη που απολάµβανε συνήθως ο Washington και θα διατίθεται στην αγορά από τα µέσα Σεπτεµβρίου.

Μπορεί οι περισσότεροι από εµάς να µην χρειαστεί να ηγηθούµε µιας χώρας ή να διασχίσουµε έναν παγωµένο ποταµό οδηγώντας έναν στρατό σύντοµα, αλλά θα έχουµε τη δυνατότητα να γευτούµε την µπύρα µας όπως την απολάµβανε ένας από τους σηµαντικότερους πολιτικούς στην ιστορία.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!