Ευρεία είναι η χρήση της κάνναβης, καθώς κάποιος μπορεί να την καπνίσει, να την βράσει ή να την ψήσει και σύντομα θα μπορεί να ανοίξει ένα μπουκάλι και την πιει. Ερευνητές σε κολλέγιο στο Οντάριο του Καναδά, που ασχολούνται με φυσικά προϊόντα και τη φαρμακευτική κάνναβη, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μπύρα από αυτή, χρησιμοποιώντας την αντί θα κριθάρι. Το Loyalist College, σε συνεργασία με μια εταιρεία που φτιάχνει μπύρα χωρίς αλκοόλ και ποτά από μαριχουάνα, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν.

Προς το παρόν χρησιμοποιούν την εργαστηριακή κάνναβη, που δεν παραισθησιογόνες ιδιότητες. Βέβαια, όταν νομιμοποιηθεί η χρήση της κάνναβης, θα χρησιμοποιούν το κανονικό προϊόν. Η έρευνα ακόμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά, μέχρι να παραχθεί μια μπύρα που μπορεί να καταναλωθεί. Αυτή την περίοδο δουλεύουν στη δημιουργία της συνταγής, κάνοντας πειράματα, καθώς είναι διαφορετική η διαχείριση ενός φυτού όπως η κάνναβη, σε σχέση με τα δημητριακά, όπως το κριθάρι, που χρησιμοποιούνται στην μπύρα.

Κι αν το πρότζεκτ της δημιουργίας μπύρας από κάνναβη φαίνεται κάπως… παράνομο ή περίεργο, υπάρχει επειδή χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Οντάριο!

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!