Γνωστή για την ήδη επιτηχημένη δραστηριότητα της και εκτός συνόρων, η ζυθοποιία "Σόλο" μπαίνει στο ποτήρι των ζυθόφιλων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας όντας μια από τις 5 βραβευμένες διεθνείς ζυθοποιίες που προσκλήθηκαν στο μεγαλύτερο παγκοσμίως Real Ale & cider festival που διοργανώνει κάθε χρόνο η εμβληματική βρετανική αλυσίδα pubs των Wetherspoon, στο πλαίσιο του οποίου 25 βρετανικές και 5 διεθνείς ζυθοποιίες, ζυθοποιούν 30 Ale μπίρες για τις περίπου 12.000 κάνουλες του κολοσσιαίου δικτύου των Wetherspoon που αριθμεί 939 πολυβραβευμένες pubs και 56 ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. 

Eίναι η πρώτη φορά που ελληνική ετικέτα μπίρας σερβίρεται μαζικά από τον Βρετανικό κολοσσό. Για τις ανάγκες της εν λόγω συνεργασίας η "Σόλο" ζυθοποίησε 40.000 λίτρα μπίρας τύπου NEW ENGLAND IPA που φέρει το όνομα " Old World - Νew England IPA" . Πρόκειται για μια μπίρα με χαμηλό αλκοόλ (4,5%), αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων και παχύρευστο σώμα από πληθώρα βυνών (κριθάρι, σιτάρι, βρώμη, σίκαλη).
Μια από τις 5 που στο μεγαλύτερο παγκοσμίως Real Ale & cider festival που διοργανώνει κάθε χρόνο η εμβληματική βρετανική αλυσίδα pubs των Wetherspoon
Η ζυθοποποίηση έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο στο ιστορικό Banks's brewery (ιδιοκτησία των Μarston’s – μεγαλύτερου παραγωγού βαρελίσιων Αles στον κόσμο)στο Wolverhampton και ακολούθησε συνέντευξη τύπου σε κεντρική pub των Wetherspoon στο Λονδίνο όπου παρουσιάστηκαν οι ετικέτες του 12ήμερου φεστιβάλ που θα λάβει χώρα από 14 εώς 25 Μαρτίου με τη συμμετοχή όλων των pubs του δικτύου.

Με έδρα το Ηράκλειο, η Κρητική ζυθοποιία Σόλο δραστηριοποιείται από τις αρχές του 2016 εντός και εκτός συνόρων εγκαινιάζοντας το νέο τους ζυθοποιείο στην περιοχή της Καλλιθέας (Βιομηχανικη περιοχή Ηρακλείου) εντός του Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα www.solobeer.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κρητικής ζυθοποιίας.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!