Η απονομή των φετινών BeerBartender Awards πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στο Ξενοδοχείο President στην Αθήνα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ζυθοποιών κος Σοφοκλής Παναγιώτου, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεγάλη μερίδα του κλάδου της ζυθοποιίας με εκπροσώπους της.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία κοινού, Consumers Awards καθώς και τα βραβεία μετά από τυφλή γευστική δοκιμή, Greek Beer Awards. Στα Greek Beer Awards την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι κ. Tim Hampson (συγγραφέας, πρόεδρος του British Guild of Beer Writers) και ο Maurizio Maestrelli (συγγραφέας, δημοσιογράφος και διοργανωτής του Milano Beer Week), οι οποίοι δοκίμασαν περισσότερες από σαράντα ελληνικές μπύρες από 11 κατηγορίες με πρώτη φορά να δημιουργείται κατηγορία για Barrel Aged μπύρες στη χώρα μας.

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναδείχτηκαν οι Μικροζυθοποιία Septem και Αθηναϊκή Ζυθοποιία με εννιά βραβεύσεις και ακολούθησε η Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδος η οποία κατέκτησε οκτώ βραβεία τόσο στα Consumers Awards όσο και στα Greek Beer Awards συνολικά. Top Ale για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε η 8η Ημέρα της Μικροζυθοποιίας Septem, ενώ Top Lager αναδείχτηκε η πρωτοεμφανιζόμενη NIKI από την Kirki Microbrewery Products, έχοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες στα αντίστοιχα στυλ.

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους στα Greek Beer Awards η Μικροζυθοποιία ΕΛΙΞΗ με τέσσερα βραβεία, η Kirki Microbrewery Products και η πρωτοεμφανιζόμενη Μικροζυθοποιία Μυκόνου με τρία βραβεία. Διακρίσεις απέσπασαν και οι: Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, με την Salonikia, η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης Άλη με τις Άλη Weiss και Άλη Stout, η Κορινθιακή Ζυθοποιία με την Canal Dive Brown Ale, η Ζυθοποιία Ηπείρου με την Seven Drops και η ΚΟΡΦΗ με τη ΔΙΑΣ. Tην κατηγορία Low Alcohol & Radler μονοπώλησε σε βραβεύσεις η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με την Heineken Light και Amstel Free.


«Ντεμπούτο» έκανε η κατηγορία για τα τις Nomad Breweries οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς. Νικήτρια αυτής αναδείχτηκε η πολλά υποσχόμενη Seven Island Brewery. H Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η αγαπημένη των καταναλωτών στην κατηγορία «Ελληνική Ζυθοποιία», ενώ η τηλεοπτική διαφήμιση της ΑΛΦΑ «Ένα βήμα αρκεί να έρθεις κοντά στους ανθρώπους σου» κατάφερε και φέτος να συγκινήσει και να αγγίξει τους καταναλωτές στην κατηγορία “TV- Spot”.

H τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην Ελληνική Ζυθοποιία απονεμήθηκε στον κο. Μηνά Μαυρικάκη για την πάνω από 30 χρόνων πορεία και προσφορά του στον κλάδο από καίριες θέσεις στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία με τελευταία θέση ευθύνης αυτή του Διευθυντή Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων από το 2006, από όπου συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Την εκδήλωση υποστήριξαν το Premium Rum, Diplomatico το οποίο προσφέρονταν στους προσκεκλημένους σε δυο διαφορετικές εκδοχές, «Ο Μπαμπάς» Καφετέρια – Μπάρα, ήταν υπεύθυνο για τις μπύρες της βραδιάς. Τέλος υποστηρικτές εξοπλισμού ήταν οι εταιρείες ΕΓΕΜ και Streamtech.

Πηγή: Δελτίο Τύπου BeerBarTender

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!