Στους περισσότερους αρέσει η μπύρα. Ιδίως το καλοκαίρι όταν συνοδεύουμε με αυτή ένα γεύμα με θαλασσινά… ή ακόμα και στην βραδινή μας έξοδο με ένα μπόλ ξηρούς καρπούς. Όμως, η κατανάλωση παραπάνω από 200ml μπύρας την ημέρα μπορεί να επηρεάσει και να υποβαθμίσει το χρόνο αντίδρασης των ανθρώπων. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Βρετανία εξέτασαν 13.342 άτομα ηλικίας 40 έως 72 ετών μεταξύ 2006 και 2010. Η κατανάλωση αλκοόλ των συμμετεχόντων καταγράφηκε μέσω ερωτηματολογίων και συνεντεύξεων. Οι ειδικοί, για να αξιολογήσουν τις γνωστικές ικανότητες των συμμετεχόντων, πραγματοποίησαν ένα τεστ. Σε μία οθόνη υπολογιστή, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν άμεσα, αν οι δύο κάρτες που εμφανίζονταν ταίριαζαν μεταξύ τους.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση The Journal of Public Health. Όπως φάνηκε, η κατανάλωση πάνω από 10ml καθαρού ποτού ή 200ml μπύρας, ημερησίως, μπορεί να μειώσει σημαντικά τη γνωστική λειτουργία των ανθρώπων. Οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ, στην υγεία, πολλαπλασιάζονται καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν ηλικιακά, προσθέτει η έρευνα. Το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η συνιστώμενη ποσότητα για κατανάλωση αλκοόλ ανέρχεται στα 16 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα, κάτι που αντιστοιχεί σε 200ml μπύρας ή μισό ποτήρι κρασί.

Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα 10g την ημέρα, που αντιστοιχεί περίπου στα 10ml καθαρού ποτού, αποτελεί το ανώτατο ασφαλές όριο. Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Simon Moore, δήλωσε: «Το αλκοόλ προκαλεί πολύ περισσότερες βλάβες στην υγεία από ό, τι πιστεύαμε» και συμπληρώνει: «Αν οι άνθρωποι θέλουν ένα υγιές μέλλον, θα πρέπει να γνωρίζουν όλα όσα ισχύουν για το αλκοόλ, πριν αποφασίσουν πόσο θα πιουν»

Ωστόσο, ο Βρετανός βουλευτής, Nigel Evans, απέρριψε τα ευρήματα, χαρακτηρίζοντας τα, ως «απολύτως επιθετικά», υποστηρίζοντας ότι πολλοί ηλικιωμένοι έχουν φθάσει τα 100 χρόνια, καταναλώνοντας πολύ περισσότερο αλκοόλ ημερησίως.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!