Οταν το 1998 ο Bjorn Gelotte των In Flames αποφάσισε να εγκαταλείψει τα drums και να πιάσει την κιθάρα, οι Σουηδοί βρήκαν στο πρόσωπο του εικοσάχρονου, τότε, Daniel Svensson τον άνθρωπο που θα καθόταν πίσω από τα τύμπανα για σχεδόν είκοσι χρόνια και που θα μεταφερόταν μαζί τους από το μελωδικό underground death metal στον απόλυτο mainstream metal ήχο. Σχεδόν ένα χρόνο πριν από σήμερα, ο Daniel με μια λιτή ανακοίνωση έκανε γνωστή την απόφαση του να εγκαταλείψει το συγκρότημα στο οποίο ανδρώθηκε για να αφιερώσει χρόνο στην οικογένεια του αναζητώντας νέες πηγές έμπνευσης και ηρεμία.

Η ζυθοποιία Odd Island είναι πλέον η επαγγελματική του ασχολία, στην οποία αφιερώνει χρόνο και πάθος για τη δημιουργία της προσωπικής του μπύρας. Μάλιστα πριν λίγο καιρό ο μπασίστας των In Flames Peter Iwers μπήκε και αυτός στην επιχείρηση. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξη.

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τη ζυθοποίηση;
Ήξερα, απ’ όταν άρχισα να σκέφτομαι την αποχώρηση μου από τους In Flames, ότι ήθελα να ξεκινήσω τη δική μου ζυθοποιία. Είμαι πολύ παθιασμένος με την μπύρα και την όλη διαδικασία παραγωγής της. Όντας σε μια μπάντα σχεδόν 20 χρόνια, δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου ως υπάλληλο δουλεύοντας σε ωράριο 9-5. Το να κάνω τη δική μου μπύρα, δεν απέχει πολύ από το να παίζω μουσική. Και τα δυο αφήνουν τη δημιουργικότητα μου να ρέει.

Τι είναι αυτό που κάνει την Odd Island Brewing διαφορετική;
Προσπαθώ να κάνω μπύρες που μ’ ευχαριστούν προσωπικά και με κάνουν περήφανο. Είναι η ίδια φιλοσοφία που είχα και όταν ήμουν στους In Flames. Γράφαμε μουσική που μας έκανε χαρούμενους. Δεν μας ένοιαζε τι έλεγαν οι άλλοι άνθρωποι γι’ αυτή. Δεν έχω διδαχθεί σε κάποια σχολή για τη ζυθοποίηση ή κάτι παρόμοιο. Απλά διαβάζω βιβλία και μαθαίνω δοκιμάζοντας και κάνοντας λάθη.

Πιστεύεις ότι η οικιακή ζυθοποίηση είναι απλά μια μόδα ή ότι έχει μέλλον μπροστά της;
Πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για πολλές περισσότερες ζυθοποιίες. Στη Σουηδία, η ζυθοποίηση γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής με ταχύτατους ρυθμούς. Αν και ο περισσότερος κόσμος αγοράζει γνωστές ετικέτες μεγάλων εταιριών, νομίζω ότι δίνεται η δυνατότητα σε αρκετούς ανθρώπους να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Πως προέκυψε το όνομα της μπύρας Citrauvin;
Βασικά δεν είναι τόσο πολύπλοκο (γέλια). Προέρχεται από τα αρχικά των ποικιλιών που χρησιμοποιώ για τη δημιουργία της. Citra και Nelson Sauvin.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το γεγονός όλο και περισσότερα συγκροτήματα να κυκλοφορούν τη δική τους μπύρα ή ακόμα και το δικό τους ουίσκι. Πιστεύεις ότι είναι μια επέκταση του merchandise ή κάτι παραπάνω;
Η μουσική βιομηχανία είναι σκληρή και πρέπει να ανακαλύπτεις συνεχώς νέες πηγές εσόδων. Οπότε το βρίσκω πολύ φυσικό το γεγονός ότι τα συγκροτήματα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε ευκαιρία. Η μπύρα και το ουίσκι είναι άμεσα συνδεδεμένα με το heavy metal γεγονός που διευκολύνει τα συγκροτήματα να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους αν τα χρησιμοποιήσουν για κέρδος.

Έχεις δοκιμάσει κάποια από αυτά;
Η αλήθεια είναι πως όχι πολλά. Πάντως, πίσω από μερικές μπύρες συγκροτημάτων κρύβονται πολύ καλές ζυθοποιίες, οπότε δεν θα δίσταζα να δοκιμάσω.

Τι είδους craft μπύρας θα πρότεινες σε κάποιον που δεν είναι συνηθισμένος σε τόσο πικρές γεύσεις;
Δεν είναι ανάγκη να πίνεις πικρές και περίεργες μπύρες για να σου αρέσει μια ετικέτα μικρής ζυθοποιίας. Μπορείς να βρεις lagers και pilsners που αρέσουν σχεδόν σε όλους και ταυτόχρονα να έχουν τη δική τους γευστική ιδιαιτερότητα μιας και φτιάχνονται χειροποίητα.

Εκτός από τις India Pale Ale, ποιο άλλο είδος craft μπύρας βλέπεις να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές;
Οι Sour μπύρες (αυτές με στυφό/ξινό χαραχτήρα) αρχίζουν και γίνονται δημοφιλείς όπως και αυτές με το χαμηλό ποσοστό αλκοόλ.

Έφυγες από τους In Flames δηλώνοντας πως θέλεις να περάσεις περισσότερο χρόνο με την οικογένεια σου. Είχες δεύτερες σκέψεις; Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση;
Σκεφτόμουν πάρα πολύ καιρό την αποχώρηση μου από το συγκρότημα. Όταν ανακοίνωσα την απόφαση μου, είχα κατασταλάξει στο τι ήθελα να κάνω και είχα συνειδητοποιήσει πλήρως ότι το κεφάλαιο μου στους In Flames είχε τελειώσει. Έπρεπε να φύγω πριν μεγαλώσουν αρκετά τα παιδιά μου και μετά το μετανιώσω.

Ποια η γνώμη σου για τα νέα album των In Flames και των Dark Tranquillity;
Πριν γίνω μέλος των In Flames, αυτοί και οι Dark Tranquillity ήταν τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Άκουγα, ακούω και εξακολουθώ να ευχαριστιέμαι τη μουσική τους. Και τα δύο album μου αρέσουν πολύ.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!