Ένα επίκαιρο στυλ μπύρας που θα σας κρατήσει ζεστούς τις χειμερινες νύχτες

Για αιώνες τώρα, οι μπύρες με το υψηλότερο ποσοστό σε αλκοόλ συνήθως παρασκεύαζονταν το φθινόπωρο με προορισμό τους χειμερινούς μήνες. Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατι και πως δόθηκε το όνομα "winter warmer" σε αυτό το στυλ, αλλά εξακολουθεί να ισχύει, καθώς αυτός ο τύπος μπύρας σίγουρα θα σας κρατήσει ζεστoύς σε μια ψυχρή νύχτα. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό μιας winter warmer είναι η υψηλότερη από το μέσο όρο ποσότητα αλκοόλ που μπορείτε να βρείτε. Παρόλο που δεν υπάρχουν καθορισμένες οδηγίες για το πόσο πρέπει να έχει σε ABV αυτό το στυλ, θα διαπιστώσετε γενικά ότι κυμαίνονται απο 5,25-8,0%. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και το 10%, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας για μια χειμερινή μπύρα. 

Εκτός από περισσότερο αλκοόλ, οι ''μπύρες του χειμώνα'' συνήθως σου ''βγάζουν'' μεγάλη ποσότητα βύνης με πολύ λίγη πικράδα. Όποιο και να είναι το είδος του λυκίσκου, θα πρέπει να υπάρχει σε ισορροπία χωρίς να απομακρυνεί τη γλυκύτητα της βύνης, για την οποία είναι γνωστό αυτό το στυλ. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι η γεύση είναι γεμάτη και έντονη με μέσο έως βαρύ σώμα. Το χρώμα μιας winter warmer είναι πιο σκούρο και διακυμαίνεται από σκούρο κόκκινο έως βαθύ μαύρο.

Ορισμένοι ζυθοποιοί θα πετάξουν και μερικά επιλεγμένα καρυκεύματα για να δώσουν στην winter warmer μια διαφορετικό νότα. Ενώ δεν αποτελεί απαραίτητο κανόνα για το στυλ, είναι αρκετά συνηθισμένο στις μέρες μας. Οι χειμερινές μπύρες από ζυθοποιίες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γνωστό ότι έχουν μια εκλεπτυσμένη ποικιλία μπαχαρικών, ενώ εκείνες από την Αγγλία και άλλα μέρη του κόσμου είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αυτά τα πρόσθετα συστατικά.

Ταιριάστε μια χειμερινή μπύρα με φαγητό
Ανάλογα με το τι ζητάτε, ο συνδυασμός της αγαπημένης σας winter warmer με το φαγητό αποδεικνύεται λίγο δύσκολος. Κάποιοι λαάτρες της μπύρας πιστεύουν ότι οι winter warmer δεν πρέπει να συνδυάζονται με τίποτα, αλλά αντ 'αυτού πρέπει να απολαμβάνουν μόνες τους. Άλλοι πιστεύουν ότι αυτό το στυλ πηγαίνει υπέροχα με την Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή άλλα είδη πουλερικών. Για να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα, μερικοί άνθρωποι θα πουν ότι αυτό το στυλ μπύρας πηγαίνει υπέροχα με επιδόρπια, όπως τα Χριστούγεννα μπισκότα ή φρούτα.


Σερβίροντας μια winter warmer
Θερμοκρασία: Οι ειδικοί συνιστούν το σερβίρισμα μιας winter warmer να γίνετε σε θερμοκρασία μεταξύ 7,5-12,5 ° C. Αν είστε τολμηροί, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να την σερβίρετε και σε ζεστή θερμοκρασία.
Ποτήρι: Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ποτηριών μπύρας, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να τονίζουν τις γεύσεις και τα αρώματα της μπύρας σας. Για τις winter warmer, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ποτήρι pint ή nonic glass για εκείνες με χαμηλότερο ABV. Εάν έχει υψηλό ABV, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα snifter ή ένα thistle.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!