Οι μοναχοί του Mount St. Bernard Abbey στο Leicestershire έχουν λάβει έγκριση από το βορειοδυτικό Leicestershire District Council για να μετατρέψουν μέρος του μοναστηρίου τους σε ζυθοποιείο και να αντικαταστήσουν ένα γαλακτοκομείο που δεν λειτουργεί πλέον. Ακόμη και σε σχετικά πρώιμα στάδια σχεδιασμού, είναι κατανοητό ότι μόλις κατασκευαστεί και λειτουργήσει η ζυθοποιία από τους μοναχούς και εκείνους που ζουν στο αβαείο το οποιοδήποτε κέρδος από τις πωλήσεις της μπύρας θα χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση του και την πληρωμή των εξόδων διαβίωσης των μοναχών. Πρόκειται για ένα μοντέλο που λειτουργεί και από άλλες μοναστικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο ακόμα και σήμερα ενώ μάλιστα έχουν διατηρηθεί εδώ και αιώνες. 

Εάν η ζυθοποιία λάβει διαπιστευτήρια από τον International Trappist Association, θα γίνει μόλις το 12ο μοναστήρι στον κόσμο που θα παράγει Trappist μπύρα και το μοναδικό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα σχέδια καταρτίστηκαν με τη βοήθεια των γαλλικών αγροτικών κτηματομεσιτών της Fisher και εγκεκριμένων επιθεωρητών, με έδρα το Ashby. Ένας εκπρόσωπος είπε: «Η ανάπτυξη θα επιτρέψει στο μοναστήρι να παράγει μπύρα Trappist, το μοναδικό προϊόν του είδους του στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεχίζοντας αιώνες μοναστικής παράδοσης ζυθοποιίας. Θα αντικαταστήσει ένα μη οικονομικό αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής που έχει σταματήσει να λειτουργεί». Μόλις εγκατασταθούν, οι μοναχοί και οι άλλοι κάτοικοι της μονής θα λειτουργήσουν το ζυθοποιείο και τα κέρδη που θα προκύψουν από το εγχείρημα θα δωθούν στους κατόχους του St Bernard, ένα εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση του μοναστηριού και την καταβολή των δαπανών διαβίωσης των μοναχών. Ο εκπρόσωπος του Fisher German δήλωσε: «Θα εξασφαλίστει ότι το μοναστήρι μπορεί να συνεχίσει να είναι αυτοσυντηρούμενο, σύμφωνα με τις αρχές της θρησκευτικής τάξης. Κατά συνέπεια, η ανάπτυξη θα επιτρέψει τη διατήρηση του διατηρητέου κτιρίου κατηγορίας ΙΙ με οικονομικά βιώσιμο τρόπο». 

Η Trappist Association ορίζει ένα αυθεντικό προϊόν Trappist ως ένα προϊόν που παράγεται μέσα στους τοίχους ή κοντά στο μοναστήρι. σύμφωνα με την κατεύθυνση της κοινότητας και σύμφωνα με τον κανόνα τους και προς όφελος της κοινότητας και / ή της κοινωνικής τους εργασίας. Σήμερα διάφορα μοναστήρια Trappist σε όλο τον κόσμο παράγουν διάφορα προϊόντα όπως το κρασί, η μπύρα, το ψωμί, το μέλι, το τυρί και τα καλλυντικά. Έντεκα μοναστήρια παράγουν μπύρα, τα οκτώ πιο διάσημα βρίσκονται στις Κάτω Χώρες, έξι στο Βέλγιο και δύο στην Ολλανδία. Τα μοναστήρια σε Αυστρία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία παράγουν επίσης Trappist μπύρα, ενώ οι αυστριακές και ιταλικές κοινότητες με μοναστήρια στη Γερμανία και την Ισπανία παράγουν επίσης κρασί. 

Μόλις εγκατασταθεί, το Mount St. Bernard δεν θα είναι το μοναδικό μοναστήρι που παράγει μπύρα στη χώρα, διότι η κοινότητα των Benedictine στο Ampleforth στο Yorkshire αναβίωσε τη μακρά παράδοση της μοναστικής ζυθοποιίας στη Γηραιά Αλβιώνα το 2012, στην παρασκευή της πρώτης μπύρας από Μονή από την Μεταρρύθμιση.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!