Ένας κρυμμένος θησαυρός μπύρας στο Λονδίνο

Είναι μάλλον η μικρότερη pub στη βρετανική πρωτεύουσα αλλά σίγουρα έχει μία από τις μεγαλύτερες ποικιλίες σε βαρελίσιες και εμφιαλωμένες ετικέτες μπύρες! Ο λόγος για το Euston Tap, το οποίο βρίσκεται στο πιο απίθανο μέρος: ένα μικροσκοπικό θυρωρείο, έξω ακριβώς από το σιδηροδρομικό σταθμό Euston του πολύβουου Λονδίνου!

Το θυρωρείο παλαιότερα χρησίμευε ως αποθηκευτικός χώρος για τις ανάγκες του σταθμού και κατόπιν έγινε... ροζ μπαράκι! Από το Νοέμβριο του 2010 όμως, το μικροσκοπικό πέτρινο κτίσμα στεγάζει το Euston Tap, το οποίο παρά το μέγεθός του έχει γίνει hot-spot για τους φίλους της καλής μπύρας και τους διψασμένους ταξιδιώτες. 

Στο εξωτερικό του Euston Tap βρίσκεται ένα δείγμα beer-garden, με 2 ομπρέλες και λίγες καρέκλες. Τόσο ξεκάρφωτο σκηνικό που σκέφτεσαι ''πού μπαίνω τώρα...'' Με το που περνάς το κατώφλι όμως, το μέρος είναι τίγκα στον κόσμο! Βρίσκεσαι φάτσα με τη μπάρα και τους barmen/barwomen σε ένα χώρο 2x2! Τα μόνα έπιπλα που υπάρχουν είναι μερικά σκαμπό δεξιά και αριστερά, αλλά θέση ούτε για δείγμα...

Στα δεξιά του δωματίου υπάρχει σιδερένια σκάλα-έλικας που οδηγεί στον πάνω όροφο, ο οποίος αν και εξίσου μικρός, έχει μεγαλύτερη άνεση με τραπεζάκια και καναπέδες. Ο κόσμος που συναντάς λίγο απ’ όλα, από φοιτητές με τζιν και γυναικοπαρέες μέχρι ζευγάρια ταξιδευτών και κουστουμαρισμένους σαραντάρηδες που μόλις τελείωσαν από τη δουλειά.


Οι μπύρες που θα βρείτε σε αυτό το μέρος είναι μερικές από τις καλύτερες παγκοσμίως. Η πλάστιγγα γέρνει προς την αμερικάνικη σχολή, αλλά βρίσκουμε επίσης εκπροσώπους από Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο και αλλού. Αναλυτικά, το μπαρ διαθέτει 28 draft beers, 8 από βαρέλι και 20 από keg!

Αν δεν είναι αρκετές ή δεν βρίσκετε κάτι του γούστου σας, τότε ρίξτε μία ματιά στο ψυγείο όπου βρίσκονται ακόμη 150 εξαιρετικές μπύρες σε μπουκάλι! Οι τιμές είναι το μόνο ''παράπονο'' γι’ αυτό το μαγαζί. Ως συνήθως σε τέτοια μέρη, κυμαίνονται από κανονικές έως πολύ τσιμπημένες ανάλογα με την εισαγόμενη ετικέτα που θα επιλέξετε να πιείτε. Μία Mikkeller όπως αντιλαμβάνεστε κοστίζει πολύ περισσότερα από τις 3-3.50 στερλίνες ενός αγγλικού pint... Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις αμερικάνικες.

Συμπερασματικά, το Euston Tap είναι μικρό στο μάτι αλλά σας αποζημιώνει και με το παραπάνω! Ένα ακόμη τρομερό μπυρο-πόστο που προστέθηκε στη λίστα με τα μέρη που οφείλει να επισκεφτεί όποιος μπυρόφιλος πάει Λονδίνο. Για περισσότερα δείτε και το επίσημο site εδώ.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!