Η λειτουργία μιας ζυθοποιίας με τον καλύτερο σας φίλο είναι η «δουλειά των ονείρων» για πολλούς, αλλά για δύο αποφοίτους που αγαπούν την μπύρα, έγινε πραγματικότητα. Ο Paul Delamere και ο George Grant, και οι δύο 27 ετών, ξεκίνησαν το τους χόμπι στη φοιτητική τους κουζίνα χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό ραβδί και έναν κουβά. Τέσσερα χρόνια αργότερα είναι οι νεότεροι επαγγελματίες ζυθοποιοί της Βρετανίας που διοικούν την εταιρεία ShinDigger Brewing Co. και πωλούν 6,250 λίτρα μπύρας το μήνα.

Πρωτοσυναντήθηκαν το 2009, όταν ξεκίνησαν τα μαθήματά τους στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όπου και έγιναν πολύ καλοί φίλοι και έζησαν μαζί τα επόμενα χρόνια. Αλλά δεν ήταν μέχρι το τρίτο έτος που αποφάσισαν να δοκιμάσουν την σπιτική τους ζυθοποιία ως τον φθηνότερο τρόπο για να πίνουν μπύρα. Βλέποντας ότι η μπύρα τους έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, το δίδυμο αποφάσισε να «το κάνει σωστά» και κοίταξε μπύρες από όλο τον κόσμο με το σκεπτικό «πώς θα μπορούσαμε να τις φτιάξουμε στην κουζίνα μας;».

Γρήγορα έδειξαν προτίμηση στην αμερικανική μπύρα λόγω των ζουμερών γεύσεων και της χαμηλής πικρότητας. Ακόμα και σήμερα είναι εμπνευσμένοι από αυτήν, κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε στις μπύρες τους, που περιλαμβάνουν μάνγκο και ανανά που ονομάζονται «Mango Unchained» και μια καλοκαιρινή με καρπούζι.

Τότε δεν είχαν ιδέα ότι θα διοικούσαν μια ζυθοποιία και θα πωλούσαν μπύρες σε όλη τη χώρα, ακόμα και στο Χονγκ Κονγκ! Μετά την αποφοίτησή τους, έλαβαν ένα κυβερνητικό δάνειο για startup, ύψους 10.000 λιρών για να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους, επιλέγοντας το όνομα 'ShinDigger' από την στάση ζωή τους που περικλειόταν στη φράση 'απολαμβάνετε χρόνο με τους φίλους σας'. Φυσικά, η έναρξη μιας επιχείρησης δεν είναι ποτέ εύκολη και οι δύο τους παραδέχονται ότι το ταξίδι τους ήταν γεμάτο «σκαμπανεβάσματα».

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!