Πως γίνεται μια κλασική ζυθοποιία της Καλιφόρνια να καταλήξει να συνεργαστεί με μια εταιρεία κάνναβης;

Την περασμένη εβδομάδα, η Lagunitas Brewing Company έκανε το ντεμπούτο της SuperCritical Ale, μίας μπύρας που παράγεται με τερπένια, τις αρωματικές ενώσεις που εξάγονται από κάποια φυτά, συμπεριλαμβανομένης της κάνναβης και του λυκίσκου. «Αυτό που προσπαθούμε να επικεντρωθούμε πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με το ψυχαδρατικό συστατικό της κάνναβης», εξηγεί ο ζυθοποιός της Lagunitas Jeremy Marshall σε ένα διαφημιστικό βίντεο για την μπύρα. «Αντίθετα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένα μόριο γνωστό ως τερπένιο.» Εξήντα βαρέλια από την μπύρα έχουν ήδη παραχθεί και δεν περιέχουν THC, τη χημική ένωση στη κάνναβη που προκαλεί ψυχοδραστικό αποτέλεσμα.

Η μπύρα, η οποία διατίθεται μόνο σε λίγες περιοχές της Καλιφόρνια, αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ της Lagunitas και της μονάδας παραγωγής εκχυλισμάτων κάνναβης, της CannaCraft Inc., που παρείχε τα τερπένια που απαιτούνται για την μπύρα. Σε αντάλλαγμα, η εταιρία μπύρας τους βοήθησε να αναπτύξουν νέα προϊόντα και να αποκτήσουν ένα άρωμα τύπου μπύρας για ένα προϊόν που θα περιλαμβάνει THC.

Δεν είναι η πρώτη εταιρεία που συνδυάζει μπύρα και κάνναβη. Υπάρχουν κρασιά με κάνναβη στην αγορά της Καλιφόρνιας, όπως το CannaWine. Επιπλέον τοτο αποστακτήριο Humboldt στη Βόρεια Καλιφόρνια έχει παρασκευάσει παρτίδες βότκας με κάνναβη. Αυτές οι συνεργασίες είναι ένα σημάδι της εποχής, καθώς η Καλιφόρνια προωθεί τη νομιμοποίηση της χρήσης ψυχαγωγικής κάνναβης που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2018.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!