Εάν έχετε αποφασίσει να εγκαταστήσετε ένα kegerator στο χώρο σας, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε τις διάφορες επιλογές. Προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο την απόφασή σας, πρέπει να ξέρετε και τα διαφορετικά μεγέθη βαρελιών που προσφέρονται στην αγορά σήμερα. Παρακάτω ακολουθεί ένας πίνακας με τα κυριότερα μεγέθη και τις δυνατότητες τους.

Πίνακας μεγεθών kegs
Cornelius Keg
Sixth Barrel Keg
Quarter Barrel Keg
Slim Quarter Keg
Half Barrel Keg
Λίτρα
18.9
19.5
29.3
29.3
58.6
Ύψος σε cm
58.5
59.6
35.5
59.6
59.6
Πλάτος σε cm
23
23
41
28
41
Μπουκάλια/
κουτάκια 330 ml
57
59
89
89
177
Pints/500 ml
38
39
58.5
58.5
117
Εναλλακτικές ονομασίες
Corny Keg
Barrel,
Sixtels
Pony Keg,
Stubby Quarter
Tall Quarter
Full Size Keg,
Full Keg
Αυτά τα διαφορετικά μεγέθη βαρελιών έχουν διαφορετικούς σκοπούς και θα χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές καταστάσεις, αλλά αν γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε, θα σας βοηθήσουν να λάβετε τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με το είδος του kegerator που χρειάζεστε για να μεγιστοποιήσετε την απόλαυση της μπύρας σας. Δείτε αναλυτικά το κάθε keg παρακάτω και αποφασίστε!



corny keg
Cornelius Keg
Το ψηλό, κυλινδρικό Cornelius Keg (ή Corny Keg) αναπτύχθηκε αρχικά (και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται) για την αποθήκευσηκαι διανομή αναψυκτικών όπως η Pepsi και η Coke. Ωστόσο, με την χωρητικότητα των 18,5 λίτρων (το μέγεθος μιας τυπικής παρτίδας homebrew) και με ένα σχεδιασμό που είναι εύκολο να γεμίσει, να καθαριστεί και να διατηρηθεί τα Corny Kegs έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στους homebrewers που θέλουν να παραλείψουν τη διαδικασία εμφιαλώσεως μπύρας και να απολαύσετε την μπύρα τους απο την βάνα απευθείας. Τα περισσότερα Cornelius Keg χρησιμοποιούν μια σύνδεση στυλ κλειδώματος, αλλά μερικά παλαιότερα μοντέλα εξακολουθούν να διαθέτουν στυλ pin-lock.




sixtel keg
Sixth Barrel Keg
Ένα πρότυπο Sixth Barrel Keg (⅙ βαρελιού) είναι παρόμοιο σε μέγεθος, σχήμα και χωρητικότητα με ένα Cornelius Keg αλλά ελάχιστα μεγαλύτερο. Η κύρια διαφορά είναι ότι δεν χρησιμοποιεί σύστημα σύνδεσης με σφαιρίδια ή πίρους, αλλά μια παραδοσιακή βαλβίδα κεφαλής που απαιτεί ένα ζευκτήρα ζυγοσταθμίσεως για την διανομή. Τα συγκεκριμένα kegs έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς, επειδή πολλοί βιοτεχνικοί ζυθοποιοί προσφέρουν τα πειράματά τους σε μικρές παρτίδες μόνο σε βαρέλια αυτού του μεγέθους. Επιπλέον, πολλοί εστιάτορες που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια ευρεία ποικιλία, θα επιλέξουν το Sixth Barrel Kegs, επειδή καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τους μεγαλύτερους αδελφούς τους. 
quarter barrel keg



Quarter Barrel Keg
Το Quarter Barrel Keg (ή Pony Keg ή Stubby Quarter) μοιάζει με το τυποποιημένο βαρέλι μπύρας που συνηθίζατε αλλά πολύ μικρότερο (εξ ου και η "παχουλή" περιγραφή του). Είναι χωρητικότητας περίπου 30 λίτρων και ιδανικό για μικρά πάρτι. 


slim quarter keg



Slim Quarter Keg
Αυτό το ψηλό, λεπτό keg έχει την ίδια ακριβώς χωρητικότητα με τον συγγενή του, το Quarter Barrel Keg. Όπως και τα ⅙ kegs, οι διαστάσεις του το καθιστούν δημοφιλής επιλογή για τους home brewers με διπλό tap και χωράει 30 λίτρα μπύρας, καθιστώντας το περισσότερο κατά 10 λίτρα από ένα Sixth Barrel Keg. 

half barrel keg

Half Barrel Keg
Ο ''παππούς''' όλων αυτών, το Half Barrel Keg είναι πιθανώς αυτό που βλέπετε όταν σκέφτεστε ένα βαρέλι μπύρας. Αυτό είναι το δοχείο που χρησιμοποιούν για τη διανομή τους οι macrobreweries για γενιές. Φυσικά, αυτό είναι επίσης το βαρέλι που χρησιμοποιούν τα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια και θα ταιριάζει επίσης σε οποιοδήποτε κανονικό kegerator. Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε νέα είδη μπύρας συνεχώς, πιθανότατα καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τα μικρότερα μεγέθη.



Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!