Το «Corfu Beer Festival» είναι ένα πενθήμερο φεστιβάλ χειροποίητης μπύρας και γαστρονομίας με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο κάθε χρόνο φιλοξενείτε μια ξένη χώρα. Φέτος διοργανώνεται για χρονιά, από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου όπου η Κέρκυρα συναντά την Τσεχία, μια χώρα με την μεγαλύτερη ιστορία στην μπύρα, στον Αρίλλα Κέρκυρας, σε μια γιορτή ανάμεσα σε ανθρώπους και πολιτισμούς ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία, παραδόσεις και εμπειρίες.

Πάνω από 15.000 άνθρωποι επισκέπτονται πια φεστιβάλ κάθε χρόνο, καθιστώντας το θεσμό, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουν χειροποίητες και καινοτόμες μπύρες από τις φιλοξενούμενες Τσέχικες ζυθοποιίες και την Κερκυραϊκή Ζυθοποιία οι οποίες παράγονται αποκλειστικά για τις ημέρες του φεστιβάλ, γευσιγνωσία από τις κουζίνες των δυο χωρών στα εστιατόρια και όλα αυτά παράλληλα με ένα καθημερινό πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και παραδοσιακά συγκροτήματα τόσο από τη χώρα μας όσο και από την Τσεχία.

Επίσης μέσα στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχει πλήρως διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος με παραγωγού τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων Ιονίων Νήσων στο οποίο οι παραγωγοί έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν και να δειγματίσουν τα προϊόντα τους και οι επισκέπτες την δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Στα πλαίσια του Corfu Beer Festival όμως έχουν πια εδραιωθεί οι εκπαιδευτικές - επιμορφωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες «CORFOOD», όπου σκοπό έχουν να συνδέσουν τα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία με το σήμερα και να τα εισάγουν ακόμα και στη διατροφή μας, με συμμετέχοντες γνωστούς σεφ, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους γεύσεις αλλά και ανθρώπους καταξιωμένους και ειδικούς στο χώρο.

Όπως πάντα κυριότεροι πρεσβευτές είναι και φέτος οι ζυθοποιοί της φιλοξενούμενης χώρας, Τσεχίας, οι οποίοι τον Αυγούστου θα φιλοξενηθούν από την Κερκυραϊκή Μικροζυθοιία για να παράγουν μοναδικές και καινοτόμες χειροποίητες μπύρες τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσαμε αποκλειστικά κατά τις ημέρες του φεστιβάλ.

Με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό περιμένουμε να υποδεχτούμε τους ζυθοποιούς από την Τσεχία αφού η τσεχική μπύρα θεωρείται από τις καλύτερες μπύρες στον κόσμο. Με ιδιαίτερη χαρά θα φιλοξενήσουμε τους εκπρόσωπους τεσσάρων ζυθοποιείων με μακρά ιστορία και μεγάλη παράδοση.

Μπύρα και γαστρονομία από την Τσεχία παντρεύονται με τις τοπικές συνταγές και έτσι προσφέρεται στον επισκέπτη φέτος μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων, εμπνευσμένη από τις παραδόσεις των δυο χώρων. Προσκεκλημένος μας θα είναι γνωστός Τσέχος σεφ, ο οποίος θα μαγειρέψει το πιο γνωστό και παραδοσιακό φαγητό της πατρίδας του, το Gulasch.

Μουσική, χοροί και πολιτισμός από την Τσεχία - Περισσότερα από 30 άτομα θα εκπροσωπηθεί το τσέχικο συγκρότημα Danaj Folk Ensemble παρουσιάζοντας τα έθιμα και τις εντυπωσιακές φορεσιές της Τσεχίας.

Πρόκειται για μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα σε ανθρώπους, κουλτούρες, γαστρονομία και προϊόντα. Μέσα από τη διασκέδαση, διατηρώντας τις παραδόσεις, πάμε τον κόσμο μας μπροστά και δείχνουμε την αγάπη που έχουμε για τον τόπο μας.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!