Η Ζυθοποιία: Μια "ιστορική" μπύρα που εμφανίστηκε το 1456 από τη ζυθοποιεία "Market". Η κύρια ανάπτυξή της ήρθε το 1815 κατά τη μάχη του Βατερλό (οι σύμμαχοι γιόρτασαν τη νίκη πίνοντας αυτή τη μπύρα). Κατά τη διάρκεια της περίφημης μάχης παρεχόταν στα στρατεύματα μπύρα υψηλής ζύμωσης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον εχθρό, κι έτσι έχει ταυτίσει το όνομα της με την ιστορία του Βελγίου. Το 1971 η ζυθοποιεία έκλεισε με εκατοντάδες κόσμο να χάνει την δουλειά του και περισσότερους την αγαπημένη τους μπύρα. Το 2005 o Adrien Desclee αναβίωσε την συνταγή με τη βοήθεια δύο έμπειρων ζυθοποιών και ξαναπρόσφερε τη μπύρα αυτή στο κοινό στην αρχική της μορφή, σκούρα καφέ, αλλά και ξανθιά. Η μπύρα του Waterloo παρασκευάζεται με τη φροντίδα του αγροκτήματος "Mont-Saint-Jean" το περίφημο "English Hospital" της μάχης του Βατερλό. Το 2013 ο αρχιζυθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με το John Martin Group. 

Η Μπύρα: Μπύρα με σκούρο κάστανο χρώμα, υψηλό ποσοστό βύνης, ισχυρό αλλά ισορροπημένο άρωμα φρέσκιας μαγιάς και μπαχαρικών. Εμπλουτισμένη με τόνους από καραμέλα, καβουρντισμένη βύνη και λυκίσκο, πίνεται καλύτερα ανάμεσα στους 5ο–12οC. Συνοδεύει άριστα κόκκινο κρέας, διάφορα τυριά και ορεκτικά.

ΤύποςBelgian Strong Dark ale
ΧρώμαΚαφεκόκκινο
Αλκοόλ8.5 %
ΖυθοποιίαWaterloo Brewery Mont-St-Jean
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!