Η αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific, που έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ παρουσίασε την μπύρα Betsy που είναι η πρώτη μπύρα που σχεδιάστηκε για να καταναλώνεται μέσα σε αεροπλάνα σε υψόμετρο 35.000 πόδια.

Είναι γνωστό, πως το υψόμετρο αλλοιώνει και μειώνει την αίσθηση της γεύσης και για αυτό στην πολυετή ιστορία των αεροπορικών ταξιδίων, συχνά, διάφοροι σεφ, έχουν αποκαλύψει πως χρησιμοποιούσαν ειδικά ενισχυτικά γεύσεων για να κάνουν εξίσου εύγευστα τα γεύματα που ετοίμαζαν για τους επιβάτες των αεροπλάνων. Αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε ασχοληθεί με το να κάνει μια μπύρα ειδική για τα αεροπλάνα.

Αυτό το έκανε η Cathay σε συνεργασία με τη ζυθοποιία Hong Kong Beer Co και το αποτέλεσμα είναι μία μπύρα η οποία υπόσχεται πως θα είναι απόλυτα γευστική όταν πετάτε πάνω από τα 10.000 μέτρα. Η μπύρα Betsy (πήρε το όνομά της από το πρώτο αεροπλάνο της εταιρείας) μόλις κυκλοφόρησε και σε όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν την εταιρεία πως απλά έκανε ένα διαφημιστικό τρικ, η Cathay Pacific απάντησε με μια αναλυτική ανακοίνωση όπου κοινοποιεί όλες τις καινοτομίες στη δημιουργία αυτής της μπύρας, όπως το γεγονός πως έχει περισσότερο ανθρακικό, σε ποσοστό 10% σε σχέση με τις γήινες μπύρες (το ανθρακικό ενεργοποιεί τους γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα), πως επειδή είναι μπύρα από σιτάρι δεν βγάζει την πίκρα που βγάζουν άλλες μπύρες όταν καταναλωθούν σε υψόμετρο κ.λπ.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης.


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!