Η Ζυθοποιία: Η ιστορία της “Wychwood Brewery” ξεκινά το 1983, όταν ο Paddy Glemy, ένας Άγγλος ζυθοποιός που είχε ζήσει και εκπαιδευτεί στην Γερμανία, αποφάσισε να αγοράσει ένα παλιό ζυθοποιείο στην ιστορική πόλη Witney, στο Costwolds της Αγγλίας. Το αρχικό όνομα του ζυθοποιείου ήταν “Eagles Brewery”, στην συνέχεια όμως έδωσε την θέση του στο “Wychwood Brewery”, εμπνευσμένο από το μεσαιωνικό δάσος Wychwood που βρίσκεται στην άκρη της πόλης. Το Wychwood Βrewery είναι σήμερα ένα από τα λίγα αυτόνομα ζυθοποιεία που έχουν μείνει στην Αγγλία. Εκεί βρήκαν καταφύγιο τα πλάσματα του δάσους και από τότε φυλάνε καλά τις συνταγές τους και παρασέρνουν χιλιάδες fυn σε όλο τον κόσμο. Το 1988, ένας πλούσιος γαιοκτήμονας ανέθεσε στο Ζυθοποιείο να δημιουργήσει μια μπύρα για τον γάμο της κόρης του. Το γεγονός αυτό ήταν μια ευκαιρία που κανένας ζυθοποιός εκείνης της εποχής δεν μπορούσε να αψηφήσει. Αυτός που ανέλαβε την πρόκληση άκουγε στο όνομα Chris Moss, o οποίος μετά από πολλές δοκιμές κατέληξε στην Hobgoblin Ale, που στην αρχή δεν ικανοποίησε καθόλου την οικογένεια (φανταστείτε μόνο την αντίδραση της νύφης και του πατέρα τους όταν άκουσαν ότι η γαμήλια μπύρα τους θα λέγονταν «Hobgoblin»!). Ο μύθος λέει ότι η μπύρα πήρε αυτό το όνομα λόγω ενός σκίτσου με έναν καλικάντζαρο, που είχε αφεθεί πάνω στο βαρέλι κατά την διάρκεια της ζύμωσης του. Ο Chris και ο Paddy θεώρησαν το γεγονός αυτό σημαδιακό και έτσι γεννήθηκε η Hobgoblin! Η μπύρα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στον γάμο, που αποφασίστηκε να παράγεται μόνιμα. Στην συνέχεια προστέθηκαν στην σειρά με τις μπύρες και άλλοι ήρωες από το δάσος της Wychwood, o καθένας με την δική του μυστική και μαγική συνταγή!

Η Μπύρα: Χρυσό χρώμα με παχύ λευκό αφρό που μειώνεται σύντομα. Άρωμα από βύνη και φρούτα. Ελαφριά γεύση αντίστοιχη της μύτης, γλυκιά με ελάχιστη πίκρα στο τέλος και σχεδόν πικρή επίγευση μέτριας διάρκειας. Μέτριο προς λεπτό σώμα. Ελαφριά και δροσερή. 

ΤύποςGolden Ale
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ4,2 %
ΖυθοποιίαWychwood Brewery
ΠροέλευσηΑγγλία
Reviewsratebeeruntappd

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!