1. Μόλις βγάλατε την μπύρα από το ψυγείο και την απολαμβάνετε σιγά σιγά. Στις υψηλές θερμοκρασίες όμως η δροσιά της χάνεται πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να δυσανασχετείτε κάθε φορά που πίνετε μια γουλιά… ζεστής πια μπύρας. Μια βρετανική εταιρεία λύνει το πρόβλημα στη διατήρηση της παγωμένης μπύρας μέχρι την τελευταία γουλιά παρουσιάζοντας ένα καινοτόμο gadget, το Chillsner, που μοιάζει με παγοκρύσταλλο και τοποθετείται μέσα στα μπουκάλια για να διατηρήσει το περιεχόμενο δροσερό για περισσότερο χρόνο. Το gadget περιλαμβάνει μία θερμική γέλη η οποία πρέπει να καταψυχθεί για τουλάχιστον 90 λεπτά πριν τη χρήση. Στη συνέχεια, ο χρήστης τοποθετεί τον παγοκρύσταλλο στο μπουκάλι του και απολαμβάνει παγωμένη μπύρα μέχρι τέλους. Το Chillsner έχει προτεινόμενη τιμή περίπου στα 30 δολάρια ανά τεμάχιο. 

2. Άφωνους αφήνει τους λάτρεις της μπύρας ένα νέο gadget με την ονομασία «Bottoms UP», το οποίο φουλάρει τα ποτήρια με βαρελίσια μπύρα με έναν τρόπο απλά… ανορθόδοξο. Τα (ειδικά) ποτήρια γεμίζουν από τον πάτο μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενώ με τον τρόπο αυτό ελέγχεται και η ποσότητα του αφρού της μπύρας. Δείτε το εντυπωσιακό video για να πειστείτε. Πως γίνεται; Στον πάτο του ποτηριού εφαρμόζεται ένα ειδικός μαγνήτης. Αυτός δίνει εντολή στο μηχάνημα να ανοίξει το ποτήρι και να αρχίσει η ροή της μπύρας. Όταν το ποτήρι γεμίσει, ο μαγνήτης αντιδρά και το ποτήρι σφραγίζει. Η τιμή της συσκευής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, πλην όμως πιθανότατα δεν θα απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές, αλλά σε επιχειρήσεις. Η κατασκευάστρια εταιρία GrimOn Industries θεωρεί ότι η εφεύρεσή της θα εξαφανίσει σταδιακά την παραδοσιακή εικόνα των barmen, που γεμίζουν τα ποτήρια χρησιμοποιώντας μια εκλεπτυσμένη τεχνική με ένα συνδυασμό γωνίας και ελεγχόμενης ροής, ώστε να μην δημιουργείται υπερβολικός αφρός (και τελικά ο πελάτης πληρώνει αφρό αντί για μπύρα). Μπορεί κάποιοι ιδιοκτήτες bar να φοβούνται ότι χάνουν την ευκαιρία να κλέβουν «λίγο» τους διψασμένους πελάτες, όμως θα τους αποζημιώσει η ταχύτητα που γίνεται πλέον το γέμισμα, επιτρέποντας να εξυπηρετούνται γρηγορότερα περισσότεροι πελάτες. Η λύση αυτή φαίνεται ιδανική για περιπτώσεις όπου πρέπει να σερβιριστούν μεγάλα πλήθη, όπως σε γήπεδα και συναυλίες.


3. Ένα πανέξυπνο gadget για τους λάτρεις της μπύρας, ταιριάζει άνετα στο δάχτυλό σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ανοίξετε καπάκια ως δια μαγείας και vα εκπλήξετε τους γύρω σας! Το δαχτυλίδι ανοιχτήρι είναι μία καινοτομία, ταιριάζει άνετα στο δάχτυλό σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ανοίξετε καπάκια ως δια μαγείας. Τέρμα πια όλοι αυτοί οι αυτοσχεδιασμοί για να ανοίξετε ένα καπάκι. Απλά τοποθετήστε το χέρι σας πάνω από το μπουκάλι, τοποθετήστε το καπάκι κάτω από τον δακτύλιο, και πιέστε. Ποτέ ξανά δεν βρεθείτε χωρίς ανοιχτήρι! Σώστε μια περιουσία οδοντιάτρους και κλειδαράδες !!! Δαχτυλίδι ανοιχτήρι μπύρας κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι.

4. Η ζεστή μπύρα συγκαταλέγεται μέσα στα πιο εκνευριστικά πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο. Τις περισσότερες φορές φροντίζουμε τα ράφια του ψυγείου μας να περιέχουν όσες περισσότερες γίνεται. Υπάρχουν όμως και οι περιστάσεις, όπου θέλεις να απολαύσεις τη μπύρα σου την ίδια στιγμή που την αγόρασες. Και όχι μόνο δεν είναι αρκετά κρύα, αλλά η δίψα καταστρέφει την υπομονή σου. Κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει πολλές πατέντες. Από το να γεμίζουμε πλαστικές λεκάνες με πάγο, μέχρι να τις αφήνουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Το τελευταίο είναι πολλές φορές και επίφοβο, αφού εάν ξεχαστείς την απολαμβάνει ο καταψύκτης. Την λύση στο αιώνιο αυτό πρόβλημα, έρχεται να δώσει ένα ποτήρι διαφορετικό από τα άλλα. Ένα ποτήρι από πλαστικό -που δεν είναι φτιαγμένο από την καρκινογόνο βιοσφενόλη, πολλών πλαστικών- και φέρνει μαζί του τον παγετό. Το Beer Freeze είναι ένα ποτήρι pint με ένα και μοναδικό στόχο: να παγώσει τη μπύρα σου και να την κρατήσει όσο κρύα χρειάζεται, χωρίς να την αφήσει να γίνει γρανίτα. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο ποτήρια -το ένα μέσα στο άλλο-, όπου διαχωρίζονται από το ειδικό υλικό «cool gel», που φροντίζει να παγώνει τη μπύρα σχεδόν ακαριαία, χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση της ή να αφήνει περίεργη μυρωδιά.Κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου που δεν έχουν ακόμα τελειώσει και που απειλούν το κάθε κουτάκι και μπουκάλι μπύρας που δεν πρόλαβε να παγώσει καλά στο ψυγείο.Το Beer Freeze μπορεί να γίνει δικό σου μόλις με 21 ευρώ και υπόσχεται να κάνει το καλοκαίρι λίγο πιο δροσερό.Ένα ποτήρι-gadget που θα γίνει ο καλύτερος φίλος κάθε φίλου της μπύρας που σέβεται τον εαυτό του.

5. Η μπύρα είναι πολύ της μόδας τελευταία, αυτό το ξέρετε. Δεκάδες είναι πλέον οι μικρές ζυθοποιοίες που κατασκευάζουν πολύ καλές μπύρες. Όσο καλή και να είναι μια μπύρα όμως, μπορεί πάντα να γίνει καλύτερη!!! Πως? Μα με το Sonic Foamer, μία συσκευή που βοηθάει τη μπύρα σας να έχει πάντα αφρό, ανοίγοντας έτσι τα αρώματα της για τον απαιτητικό ουρανίσκο σας.

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!