Πέρσι η έκθεση ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑ πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στην Ελλάδα δύο από τους πιο γνωστούς και έμπειρους δημοσιογράφους μπύρας ανά την υφήλιο, για να δοκιμάσουν την ελληνική παραγωγή και να γράψουν γι’ αυτήν. Ο Αμερικανός John Holl, αρχισυντάκτης του περιοδικού All About Beer (ίσως το μεγαλύτερο στον κόσμο), και ο Βέλγος Luc De Raedemaecker αρχισυντάκτης του περιοδικού Bière Grand Cru, επισκέφθηκαν τη Ζυθογνωσία για δύο ολόκληρες ημέρες, δοκίμασαν τα πάντα και απεκόμισαν ολοκληρωμένη και θετική άποψη για την ελληνική μικροζυθοποιία την οποία και μετέφεραν στους αναγνώστες τους. Και οι δύο εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία τους στην Ελλάδα για να επισκεφθούν μπαρ, μπυραρίες, εστιατόρια και μικροζυθοποιίες ώστε να έχουν σφαιρική εικόνα της εγχώριας… «ζυθοκατάστασης». Μάλιστα ο Luc De Raedemaecker επισκέφθηκε ξανά τη χώρας μας φέτος το καλοκαίρι, με την οικογένειά του, και γνώρισε από κοντά ένα από τα πιο γνωστά μικροζυθοποιεία της.

Φέτος, επαναλαμβάνεται η πρωτοβουλία αυτή προσκαλώντας στη Ζυθογνωσία δύο ακόμα σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της μπύρας. Πρόκειται για τους δημοσιογράφους και γευσιγνώστες μπύρας, Adrian Tierney-Jones από την Αγγλία και Maurizio Maestrelli από την Ιταλία. Και οι δύο θα είναι παρόντες στη Ζυθογνωσία και για τις δύο ημέρες λειτουργίας της για να έχουν το χρόνο να δοκιμάσουν όλες τις μπύρες και να συνομιλήσουν με όλους τους Έλληνες ζυθοποιούς που θα συμμετέχουν σε αυτήν.

Adrian Tierney-Jones 
O Έϊντριαν Τίρνεϊ-Τζόουνς είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος μπύρας, άρθρα του οποίου δημοσιεύονται τακτικά στα εξής σημαντικά έντυπα: Daily Telegraph, All About Beer, Original Gravity, Sunday Times Travel Magazine, Beer Magazine, Imbibe, Inapub, Brewing & Beverage Industries Business. 
Είναι επίσης συγγραφέας, έχοντας στο ενεργητικό του από το 2002 τα εξής βιβλία: West Country Ales, Great British Pubs, Britain’s Beer Revolution (με τον Roger Protz) και το Brewing Champions, που είναι η ιστορία του θεσμού των International Brewing Awards. Ως διευθυντής σύνταξης επιβλέπει την έκδοση του οδηγού 1001 Beers You Must Taste Before You Die ενώ είναι και συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας The Oxford Companion to Beer, και των οδηγών World Beer και 1001 Restaurants You Must Experience Before You Die. 
Δεινός και αναγνωρισμένος γευσιγνώστης μπύρας, ο Adrian Tierney-Jones συμμετέχει σε δεκάδες γευσιγνωστικά πάνελ, είναι πρόεδρος ομάδας στο διεθνή διαγωνισμό World Beer Awards και συμμετέχει τακτικά ως κριτής στο Brussels Beer Challenge, στο International Beer Challenge and στο Birra Dell’Anno.
Έχει κερδίσει πολλά κλαδικά βραβεία και διακρίσεις, όπως το Budweiser Budvar John White Travel Bursary. Το British Guild of Beer Writers (Ένωση Δημοσιογράφων Μπύρας) του οποίου είναι και γενικός γραμματέας, του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Δημοσιογραφίας Μπύρας το 2011, το Αργυρό Μετάλλιο το 2006, 2008 και 2010, καθώς και το ειδικό βραβείο Social Media and Travel το 2013.

Maurizio Maestrelli 
Ο Μαουρίτσιο Μαεστρέλι, από τη Βενετία, είναι δημοσιογράφος εξειδικευμένος στην μπύρα από το 1997. Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα σε δεκάδες διαφορετικά έντυπα, επαγγελματικά και καταναλωτικά. Αυτή την περίοδο οι τακτικές του συνεργασίες είναι με το περίφημο περιοδικό και οδηγό Il Gambero Rosso, με τα επαγγελματικά Ιl Mondo della Birra και Locali Top, με την ιστοσελίδα Leifoodie.it και με το οινικό Viniplus di Lombardia. Το 2006 ο Maurizio ξεκίνησε το προσωπικό του ιστολόγιο (blog) Birragenda (www.birragenda.blogspot.com), που σήμερα είναι ένα από τα πιο σημαντικά της Ιταλίας. Ως συγγραφέας έχει υπογράψει τον πρώτο οδηγό ιταλικής μπύρας (το 2005), Birrerie d’Italia για λογαριασμό του ιταλικού Touring Club, το βιβλίο Birra ai Fornelli (μαγειρεύοντας με μπύρα), τον οδηγό Birra με εκδότη τo Gambero Rosso και το βιβλίο Birra: consigli, curiosità e ricette για το ευρύ κοινό. Συμμετείχε, επίσης, στην έκδοση του 1001 Beers You Must Taste Before You Die υπό την εποπτεία του Adrian Tierney-Jones. 
Διεθνώς αναγνωρισμένος ως εξαιρετικός γευσιγνώστης μπύρας, ο Maurizio Maestrelli συμμετέχει τακτικά ως κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς μπύρας μεταξύ των οποίων οι εξής: Birra dell’Anno, International Beer Challenge London, Brussels Beer Challenge, Mondial de la Bière European Edition, Dutch Beer Challenge και World Beer Cup. Το 2006 η Ένωση Μικροζυθοποιών Ιταλίας, Unionbirrai, του απένειμε το βραβείο του καλύτερου «Ζυθογράφου» της χώρας. Το 2014 ο κ. Μαεστρέλι ίδρυσε την εκδήλωση Milano Beer Week την οποία συνδιοργανώνει με την Valentina Brambilla.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!