3 απο τις σημαντικότερες ετικέτες της Αμερικανικής Ζυθοποιίας

Η Ζυθοποιία: Ιδρύθηκε από έναν Γερμανό μετανάστη, τον Gottlieb Brekle Anchor το 1896 την οποία και πούλησε αργότερα στους επίσης Γερμανούς Ernst F. Baruth και Otto Schinkel, πατέρα & γιο. Το 1920 η ποτοαπαγόρευση κλείνει την ζυθοποιία για 13 χρόνια. Το 1969 ο Fritz Maytag θα αγοράσει τη ζυθοποιία και θα της δώσει μοναδική ώθηση. Η Anchor κυκλοφορεί στο εμπόριο 12 ετικέτες μπύρας, που ζυμώνονται σε έναν χώρο εξαιρετικής ομορφιάς και αισθητικής απεικονίζοντας στο παρελθόν πάντα ένα διαφορετικό δέντρο σε κάθε ετικέτα. Κάθε μπουκάλι και βαρέλι διατηρούνται σε ειδικά ψυγεία στις αποθήκες της ζυθοποιίας αφού πρώτα ελεγχθούν κάτω από υψηλές συνθήκες υγιεινής. Η εταιρεία Anchor Brewing έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην πλούσια ιστορία του Σαν Φρανσίσκο. Οι μοναδικές μπύρες της Anchor παράγονται όλες σε ένα από τα πιο παραδοσιακά και όμορφα ζυθοποιεία στον κόσμο. Κάθε βρασιά μπύρας γίνεται ουσιαστικά χειροποίητα από ένα πολτό βύνης μέσα στο χειροτεχνημένο χάλκινο «άμβυκα» (βραστήρα), ένα πραγματικό μουσείο από τα πιο παλιά απλά παραδοσιακά ζυθοποιεία. Οι ζυθοποιοί του Anchor πασχίζουν να εφαρμόσουν την τέχνη της κλασσικής ζυθοποίησης και χρησιμοποιούν υπερσύγχρονες μεθόδους για να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους θα είναι καθαρά και διαυγή, αγνά και φρέσκα.

Η Μπύρα: H Anchor Liberty Ale έκανε το ντεμπούτο της το 1975. Σύμφωνα με την ιστορία ήταν η πρώτη αμερικάνικη μπύρα IPA μετά την απαγόρευση και η μοναδική Single – hop και Dry hopped ale. Αποτέλεσε λοιπόν για την εποχή της μια πραγματική γευστική επανάσταση. Για την παραγωγή της συλλέγεται λυκίσκος cascade, βύνη καβουρδισμένη και ειδικές ζύμες. Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη μπύρα του «Φρίσκο» δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στις 18 Απριλίου του 1975, προκειμένου να εορταστούν τα διακοσιοστά γενέθλια του ιστορικού καβαλάρη Paul Revere.

ΤύποςAmerican IPA
ΧρώμαΧρυσαφί
Αλκοόλ5,9 %
ΖυθοποιίαAnchor Brewing
ΠροέλευσηΑμερική
Reviewsratebeeruntappd

Η Μπύρα: H λέξη Steam εμφανίστηκε το 19ου αιώνα, την εποχή των χρυσοθήρων. Ήταν οι μπύρες που φτιάχνονταν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, χωρίς να χρησιμοποιούν πάγο με πρωτογενής μεθόδους. Η πρώτη Anchor Steam γεννήθηκε το 1896 με τη φιλοσοφία των παραδοσιακών βημάτων παραγωγής. Έχει ιδιαίτερη αρωματική και γευστική παλέτα που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λυκίσκου με τις νότες καραμέλας και φρούτων. Η δοκιμή της είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η πιο γνήσια αμερικάνικη special ale. Μοναδική σε άρωμα, αριστοτεχνικά φτιαγμένη και ισορροπημένη. Γλυκιά στην αρχή, μαλακή με νότες καραμέλας και πικρή επίγευση. Πρόκειται για μια ξεχωριστή μπύρα που η παραγωγή της είναι τελείως διαφορετική. Χρησιμοποιούνται καραμελωμένη βύνη, ζύμες lager αλλά σε θερμοκρασίες ale. H φυσική διαδικασία που ακολουθεί ονομάζεται krausening.

ΤύποςCalifornia Common
ΧρώμαΚεχριμπαρένιο
Αλκοόλ4,8 %
ΖυθοποιίαAnchor Brewing
ΠροέλευσηΑμερική
Reviewsratebeeruntappd


Η Μπύρα: Ίσως η πιο αυθεντική μπύρα porter από την δημιουργία της κατηγορίας στο Λονδίνο. Γλυκιά, πλούσια σε γεύση και αφρό αλλά και δυνατή. Την παρασκεύασε για πρώτη φορά το 1972 βασισμένη σε μια παλιά συνταγή και πραγματικά έκανε τη διαφορά. Το 1974 εμφιαλώθηκε και πωλείται σε όλο τον κόσμο. Σημειώστε πως είναι μιας μπύρα φυσικής ενανθράκωσης. Χρησιμοποιούν 100% ζυμωμένο κριθάρι, μεγάλη ποσότητα φρέσκου λυκίσκου, και μια απλή μέθοδο φυσικής ζύμωσης που δεν μοιάζει με καμιά άλλη στον κόσμο.

ΤύποςPorter
ΧρώμαΜαύρο
Αλκοόλ5,6 %
ΖυθοποιίαAnchor Brewing
ΠροέλευσηΑμερική
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!