Η Ζυθοποιία: Βρίσκεται στην Δυτική Φλάνδρα με πρωτεύουσα την Μπριζ. Έδρα της ζυθοποιίας είναι ένα μικρό χωριό με το όνομα Vichte. Η τέχνη τους κρατάει απο το 1817 μέχρι και σήμερα και τα μυστικά τους πέρναγαν απο γενιά σε γενιά. Ξεκίνημα έκαναν οι αδερφοί Paul Verhaeghe και Adolf Verhaeghe. Πήραν την απόφαση να ιδρύσουν την ζυθοποιία στην περιοχή του Kortrijk Oudenaarde. Πολύ σύντομα ο ένας αδελφός (Adolf Verhaeghe) αποχωρεί από την εταιρεία και ασχολείται με το εμπόριο άνθρακα και λιμασμάτων, την καλλιέργεια γης και την πολιτική. Σημερινός ιδιοκτήτης είναι ο Karl Verhaeghe ο οποίος κρατάει τις συνταγές απαράλλαχτες. Κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου ο πρoπάππους του σημερινού ιδιοκτήτη ο Paul Verhaeghe αρνήθηκε την παραγωγή στους Γερμανούς κι έτσι έκλεισε για αρκετό καιρό. Η ζυθοποιία Verhaeghe έχει σαν ειδικότητά τις παραδοσιακές μπύρες που ο λαός της Φλάνδρας έμαθε να πίνει χρόνια τώρα τις Flemish Ale ή αλλιώς Oud Bruin ή Flanders Red ή Sour Ale. Αναφερόμενοι στην μπύρα που θα εξετάσουμε να πούμε πως η ετικέτα της μπύρας απεικονίζει μια πραγματική Δούκισσα της Βουργουνδίας. Ένα υπαρκτό και ιστορικό πρόσωπο. Γεννημένη στις 13 Φεβρουαρίου 1457 η μοναδική κόρη του Κάρολου του Τολμηρού, απεβίωσε στις 27 Μαρτίου 1842, στην ηλικία των 25 ετών, αφού έπεσε από το άλογο της. Η απεικόνιση της Μαρίας της Πλούσιας, στην ετικέτα είναι από ένα πορτρέτο του 15ου αιώνα. Τέλος να επισημάνουμε πως οι μπύρες στην περιοχή της Φλάνδρας, συντηρούν μια παράδοση αιώνων, στο Βέλγιο. Την ωρίμανση ζύθου σε ξύλινα βαρέλια. Η παραδοσιακή αυτή τεχνική, άρχισε να εξαφανίζεται όταν η τεχνολογία, οδήγησε στην χρήση των μεταλλικών βαρελιών ωρίμανσης και εμπορίας μπύρας. Η Φλάνδρα όμως συνέχισε να ωριμάζει τις μπύρες της σε ξύλινα βαρέλια.

Η Μπύρα: Αρώματα από φρούτα του πάθους, ρόδια, γεύσεις σοκολάτας και μακριά ξηρή όξινη επίγευση. Η πολυπλοκότητα συνεχίζεται, αφού κόκκινα σταφύλια και αρώματα δρυός κάνουν την εμφάνισή τους, θυμίζοντας λίγο κρασί. Μετά από δύο ζυμώσεις, αυτή η μπύρα ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες. Το τελικό προϊόν προέρχεται από μείξη μίας μπύρας παλαιωμένης 8 μήνες με μία μπύρα 18 μηνών. Παρασκευάζεται με καβουρδισμένη βύνη και λυκίσκο με χαμηλή πικράδα, έχει μια πλήρη, γλυκιά και δροσερή γεύση, είναι ένα ρουμπινί κόσμημα στα 6,2%, σερβίρεται σε ένα ποτήρι σχήματος δισκοπότηρου μεταξύ 8 και 12 ° C

ΤύποςSour Red/Brown
ΧρώμαΚαφεκόκκινο
Αλκοόλ6,2 %
ΖυθοποιίαVerhaeghe
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!