Η Εξειδικευμένη κάβα Beer Factory στο πάτημα Χαλανδρίου

Η πρώτη μου επαφή με την αλυσίδα Beer Factory ήταν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης όταν εκείνοι έκαναν τις πρώτες τους επεκτατικές κινήσεις και εγώ άρχισα να ανακαλύπτω τον τεράστιο και θαυμαστό κόσμο του ζύθου. Ήταν 2009 προς 2010. Από αυτό το κατάστημα ήπια, θυμάμαι, τις πρώτες ''ψαγμένες'' ετικέτες κυρίως Βελγικές και Γερμανικές. Δυστυχώς αγνοούσα βασικά πράγματα, αν και όχι ο μόνος στην χώρα, αλλά τα παιδιά που δούλευαν εκεί πρόσχαρα με βοηθούσαν σε κάθε επίσκεψη και με βάση τα λεγόμενα μου με κατεύθυναν σε διαφορετικές απολαύσεις κάθε φορά. Εκεί προμηθεύτηκα και τα πρώτα ποτήρια της συλλογής μου. Μετά λύπης μου κάποια χρόνια αργότερα και ενώ η κρίση είχε ''σκαρφαλώσει'' γερά στην πλάτη της αγοράς έμαθα ότι έκλεισε το κατάστημα της Ν.Σμύρνης και της Αμφιθέας. Προσφάτως ανακάλυψα ότι έκλεισε και το μαγαζί επί της Χαιμαντά. Αλλεπάλληλα τα χτυπήματα στην επιχείρηση αλλά και σε εμάς τους λάτρεις της καλής μπύρας που στερούμαστε αναλόγων beer spots σαν αυτά. Ξεπερνώντας τον θλιβερό πρόλογο ας μιλήσουμε για το εναπομείναν διαμάντι της αλυσίδας που απο την αρχή κρατά την σημαία ψηλά.

Ήταν Σάββατο 31 Ιανουρίου 2009 όταν και εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Beer Factory στην Ηρακλείτου 4, στο Πάτημα Χαλανδρίου. Το πρώτο κατάστημα λιανικής αποκλειστικά για μπύρα στην Ελλάδα ήταν πια γεγονός! Σε απόσταση μόλις 150μ. από το σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, ένας νέος χώρος για τους λάτρεις τις μπύρας άνοιξε στην Αθήνα με όρεξη και διάθεση να αλλάξει τον τρόπο που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την μπύρα. Ο εξωτερικός χώρος έχει την άπλα του και πρόσφατα μπήκαν stand που οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν την μπυρίτσα τους επί τόπου. Εσωτερικά είναι διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο είναι το κατάστημα λιανικής και ο κύριος εμπορευματικός όγκος βρίσκεται στους δυο τοίχους. Καλαίσθητα ξύλινα έπιπλα και ράφια στο κέντρο χωρίζουν το κατάστημα σε 2 διαδρόμους και φιλοξενούν πολλές μπύρες και gift boxes. Εκτός από την μεγάλη συλλογή ετικετών από ολόκληρο τον κόσμο, μπορείτε να βρείτε επίσης πλήθος ποτηριών, βιβλία, DVD, growlers, steins, είδη ρουχισμού και διάφορες εκπλήξεις για τους λάτρεις τις μπύρας. Ο δεύτερος όροφος είναι διαμορφωμένος ως lounge που θα χρησιμεύει για συγκεντρώσεις και events γευσιγνωσίας. Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι το Beer Factory είναι η πρώτη εξειδικευμένη κάβα μπύρας στην Ελλάδα, με περισσότερες από 290 ετικέτες μπύρας από όλο τον κόσμο.

ΔιεύθυνσηΗρακλείτου 4, Χαλάνδρι
Τηλ210-2753619
facebook foursquare


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!