Ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα μαζί με το φαγητό τώρα το καλοκαίρι είναι ο,τι πρέπει. Φαίνεται όμως πως είναι καλό και για την υγεία μας. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως ένα ποτήρι μπύρας την ημέρα απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνοσης καρκίνου του μαστού.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσαν πως η ουσία λυκίσκος που βρίσκεται στην μπύρα ενισχύει τα οιστρογόνα στον γυναικείο οργανισμό. Αυτό με τη σειρά του προστατεύει τον γυναικείο οργανισμό από τον καρκίνο του μαστού. 

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική θετική επίδραση της μπύρας στον γυναικείο οργανισμό. Όπως είχε δείξει παλαιότερη έρευνα που είχε δημοσιευτεί στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Science of Food and Agriculture, η μπύρα αυξάνει την οστική πυκνότητα καταπολεμώντας έτσι και την οστεοπόρωση. 

Η μέτρια κατανάλωση μπύρας έχει επίσης σχετιστεί και με την καλή καρδιαγγειακή υγεία και χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Μάλιστα, οι μαύρες μπύρες είναι πιο πλούσιες σε σίδηρο από τις ξανθιές, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας. Ο σίδηρος είναι σημαντικό στοιχείο μιας υγιεινής διατροφής επειδή βοηθά στην «διανομή» οξυγόνου σε όλα τα μέρη του σώματος.ι στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης έχει σχετιστεί με μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η μπύρα μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και να έχουν περισσότερο όγκο, διότι έχει λιγότερες χημικές ουσίες και περισσότερες πρωτεΐνες σιταριού, από τα σαμπουάν, καθώς επίσης ουδέτερη γεύση και οσμή. Οι γερμανικές μπύρες περιέχουν λίγο περισσότερο λυκίσκο, ο οποίος περιέχει πολλές από τις πρωτεΐνες που χαρίζουν υγιή μαλλιά.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!