Η Ζυθοποιία: Η Flying Dog δημιουργήθηκε το 1990 και λειτούργησε σαν μια pub με δική της μπύρα. Ήταν η πρώτη μικροζυθοποιία του Aspen μετά από περίπου 100 έτη! Το 1991 έκανε τις πρώτες της εμφιαλώσεις με τη μπύρα Doggie Style κερδίζοντας το βραβείο της «Καλύτερης Αμερικάνικης Pale Ale” στο Great American Beer Festival. To 1994 έφτιαξε στο Denver (Colorado) νέες εγκαταστάσεις 50 βαρελιών και το 2006 καινούργιες στο Maryland. Σήμερα το 70% της παραγωγής πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Maryland. Η ζυθοποιία παράγει 50.000 βαρέλια μπύρας ετησίως. Το φετίχ της εταιρείας είναι βεβαίως η punk καρικατουρίστικη ζωγραφική του Ralph Steadman  που είναι περισσότερο γνωστός ως ο εικονογράφος των έργων και άρθρων του Hunter S. Thomson, με τον οποίο είχε μακρά συνεργασία. Κάποια από τα καρτούν-καρικατούρες του έχουν επιλεχθεί να κοσμούν τις ετικέτες των μπουκαλιών.

Η Μπύρα: Η μπύρα περιέχει 3 είδη λυκίσκου (Warrior, Northern Brewer, Cascade) και χρησιμοποιείται και σ’ αυτή τη μπύρα η τεχνική της dry hopped ζύμωσης. Το χρώμα της μπύρας είναι μαύρο, το φως του δίνει κάποιες καφέ ανταύγειες. Αρώματα καβουρδισμένης βύνης, γλυκόριζας, κουβερτούρας και καφέ. Πλούσια γεύση, γεμάτο σώμα. Επίγευση δυνατή, ο λυκίσκος κάνει εμφανή την παρουσία του που δίνει και την έντονη προσωπικότητα στη μπύρα. Ταιριάζει άριστα με κρέας στα κάρβουνα (μπάρμπεκιου), επιδόρπια σοκολάτας και γλυκά αποξηραμένα φρούτα.

Τύπος  Imperial Porter
Χρώμα Μαύρο
Αλκοόλ 9,2 %
Ζυθοποιία Flying Dog Brewery
Προέλευση Αμερική
Reviews ratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!