Οι 6 νέες ετικέτες της Κρητικής Σόλο που με πανέξυπνα και σε μερικές περιπτώσεις τοπικά λογοπαίγνια μάλλον έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις τον τελευταίο καιρό στα social media. Η ποικιλία πραγματικά μόνο για αδιάφορη δεν περνάει αντιθέτως μας δημιουργεί μια ανυπομονησία που σύντομα θα μας λύσει γνωστή Κάβα εμπορίας ποτών με την αποκλειστική διανομή της στο Λεκανοπέδιο. Ιδού η παρουσίαση όπως έγινε μέσω της σελίδας της Μικροζυθοποιίας στο facebook.


Mια από τις - ούτε μια, ούτε δύο - αλλά έξι ετικέτες της παρθενικής φουρνιάς " Σόλο " που θα απολαύσουμε πολύ σύντομα στη χώρα μας, παίρνει το όνομα της από την εθιστική πικράδα των λυκίσκων που χαρακτηρίζει μια μπύρα τύπου India Pale Ale. " Ψακί " λοιπόν... όπως λέμε στην Κρήτη κάτι " εξαίρετα " πικρό. Με 7,5% αλκοόλ.


Η Χωριατοπούλα μας... από το Άνω Βελγοχώρι. Σαν τα κρύα τα νερά, νύφη περιζήτητη. 'Oλοι οι ντελικανήδες από τα γυροχώρια τηνε λαχταρούνε κι ολημερίς τηνε ζυγώνουνε να πιούνε από τα χείλη της να ξεδιψάσουνε, μα είναι του λόγου της πολύπλοκη, θέλει τον τρόπο της. Τo μυστικό της; Tάξετε της θαλασσινά ή ξεμοναχιάσετε τηνε μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα. Στα 6.5% αλκοόλ.


H Porter μας. Ντελικάτη, με έντονες νότες σοκολάτας και φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ... Ο Ασκιανός έρχεται με 7% αλκοόλ και 30 IBU's


Δεν έρχεται για διακοπές... αλλά για να μείνει! Με αμερικάνικο αέρα, η " Αμερικάνα " έρχεται να μας μυήσει στον κόσμο των American Pale Ales, ένα κόσμο με αρώματα από τους πιο φρέσκους λυκίσκους που μπορείτε να φανταστείτε. Αλκοόλ στο 6%.


Νύχτα σκοτίδι κι έβρεχε 
και `γω νυχτοπορπάτου
και φέγγανε μου οι αστραπές 
χάμε τη γης κι επάτου
Κατάμαυρη, καβουρδισμένη, παχιά και κυρίαρχη. 
Αυτή είναι η προσωπικότητα της Imperial Stout μας. Πραγματικός δυναμίτης με 9% αλκοόλ και 75 IBU's!!!


Και ενώ ήμαστε ήδη υπερήφανοι για την IPA μας θελήσαμε μια μπύρα ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο αρωματική, ακόμα πιο μεγάλη ! Και ιδού η IIPA μας. Mία πληθωρική Imperial India Pale Ale που ακούει στο όνομα " Φουριάρης ", μια λέξη που στην Κρήτη παραπέμπει στο λεύτερο, ανήμερο & ανεξέλεγκτο, άγριο ζώο. Ο Φουριάρης φτάνει στο pick με 10% αλκοόλ.


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!