Αν εξαιρέσεις την ευρύτερη περιοχή του κέντρου θα μπορούσε άνετα να κατέχει το champions league των Μπυραριών στο Λεκανοπέδιο. Ασφαλώς μιλάω για την Αργυρούπολη που εκτός απο τα διαχρονικά Ερωτηματικό και Σχεδία, τα κλασικά Vale Vale και Barrel Haus, την νέα προσθήκη BeerLa Bar και την Fabbrica, που θα βρεις πληθώρα απο Ελληνικές μπύρες, έφτασε και η ολοκαίνουργια 7 Monks. Στην μέση περίπου της Γερουλάνου ανεβαίνοντας για την κεντρική πλατεία, στα αριστερά αντικρίζεις τις γραφικές μπυροταμπέλες να δεσπόζουν στην είσοδο της καταπράσινης αυλής, χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας Bier Garden. Μπαίνοντας μέσα τα ξύλινα τραπέζια θαρρείς σε καλούν να καθίσεις να απολαύσεις την μπύρα σου παρέα με τους Μοναχούς που πριν λίγο καιρό την εμφιάλωσαν. 

Στο εσωτερικό της, διακρίνεις κατευθείαν τις Ροκ νότες να ''χτυπούν'' τους 4 τοίχους και την διακόσμηση να καμαρώνει με κάμποσες ταμπέλες διαφόρων μπυρών, σουβέρ, προθήκες με ποτήρια μπύρας, poster flags και ένα μπαρ με 12 ''κανόνια'' να σερβίρουν ακατάπαυστα draught μπύρα. Για καλή μου τύχη βρέθηκα εκεί την περασμένη Τετάρτη και βλέποντας όλα αυτά στο ξεκίνημα προμηνύονταν ένα εξαιρετικό βράδυ. Ο χώρος ήταν σε πολύ καλά επίπεδα όσο αφορά καπνό απο τσιγάρα, κάτι που με απασχολούσε πριν φτάσω. Πρώτη κίνηση, μετά την αρχική οπτική εξερεύνηση, ο κατάλογος με το beer list που αποτελούνταν απο τα προαναφερθείσα βαρελάκια και ένα κατεβατό απο γνωστές κλασσικές επιλογές. ΟΚ καλά είναι να στηρίζεσαι στις ασφαλής επιλογές αλλά για να ξεχωρίσεις απο άλλους και ειδικά σε μια περιοχή με τόσες επιλογές πρέπει να τολμήσεις κάπως και αυτό είναι που θα ήθελα να μεταφέρω στους ιθύνοντες. Ήταν αρνητικό το γεγονός της απουσίας σε IPA, Pale Ale, Stout, Porter και άλλα. Ήταν επικεντρωμένη σε Ευρωπαϊκό ύφος με Abbey, Trappist και Weiss να κυριαρχούν. Αποτέλεσμα να έχω δοκιμάσει και τις 70 περίπου ετικέτες. Κανένα πρόβλημα διότι σε τέτοιες περιπτώσεις μου ξανά-υπενθυμίζω πόσο μου αρέσει η Vitus. Εδώ θα τονίσω ότι είναι από τις ελάχιστες μπυραρίες στην Αθήνα με Ψυκτικό Θάλαμο που εγγυάται Α+ ποιότητα σε κάθε μπύρα.

Να σας πω την πικρή μου αλήθεια ενώ είμαστε για φαγητό μόλις είδα τις επιλογές στα μπέργκερ θόλωσα και παρήγγειλα ένα BBQ. Στο τραπέζι είχαμε ακόμα ένα ίδιο μπέργκερ και μια σαλάτα Ceasar που απέσπασε μέτριες κρητικές. Το BBQ πάντως ήταν πραγματικά ένα έπος! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για να μην πω ότι σας το επιβάλω!!! Το προσωπικό φιλικότατο, ευγενικό και εξυπηρετικό. Όπως προείπα χαλαρή Ροκ μουσική (σε επίπεδα να μπορείς να μιλήσεις) χαμηλός φωτισμός, προσιτές τιμές, και καλή παρέα έκλειναν την συγκεκριμένη βραδιά.

ΔιεύθυνσηΜαρίνου Γερουλάνου 57, Αργυρούπολη
Τηλ21 0990 4310
facebook foursquare

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!