Η Ζυθοποιία: Το Achouffe– Wibrin με τα μικρά σπίτια φάρμες βρίσκεται στην κοιλάδα των Αρδενών στην περιοχή του Houffalize, βόρεια της Bastogne του Βελγικού Λουξεμβούργου το όνομα του οποίου ακόμα και σήμερα επιφέρει σύγχυση με το μεγάλο δουκάτο του Λουξεμβούργου. Οι επισκέπτες των Αρδενών αγαπούν την περιοχή αυτή για την φυσική της ομορφιά, την εξαιρετική της μπύρα, το πολύ καλό φαγητό καθώς και την αισιοδοξία της ζωής. Σύμβολο της ζυθοποιίας Achouffe είναι ένα ξωτικό (chouffe) με κόκκινο σκούφο. Οι νάνοι - ξωτικά είναι το σήμα κατατεθέν ολόκληρου του χωριού και βρίσκονται παντού από το χωράφι και το πηγάδι μέχρι τα καφέ ξετυλίγοντας το παραμύθι τους. Ο Pierre Gobron και ο Chris Bauweraerts στο τέλος της δεκαετίας του 70’, ξεκίνησαν με ένα πολύ μικρό κεφάλαιο το όνειρό τους αυτό που σήμερα οι φίλοι της ζυθοποιίας αποκαλούν "Chouffestory" (το παραμύθι του ξωτικού). Στην αρχή λειτουργούσαν την ζυθοποιία περιστασιακά ενώ από το 1984 αφοσιώθηκαν στην μπύρα αγοράζοντας μάλιστα και το κτήριο που είναι του 1805, αυξάνοντας σταδιακά την παραγωγή τους. Η πρώτη τους εξαγωγική επιτυχία ήταν στο Κεμπέκ του Καναδά με την La Chouffe να γίνεται η μπύρα με τις περισσότερες εξαγωγές στο Κεμπέκ. Η συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή της και η ζήτησή της οδήγησαν το ζυθοποιείο σε σημαντικές επεκτάσεις καθιερώνοντας τις μπύρες του στην διεθνή αγορά. Η ζυθοποιία εκτός από τις καλές μπύρες έχει και μία υπέροχη ταβέρνα όπου ένα τμήμα της χωρίζεται από αυτήν με τζαμαρία απ’ όπου φαίνεται η αίθουσα με τις δεξαμενές βρασμού.

Η Μπύρα: H La Chouffe είναι μια Βελγική ale υψηλής ποιότητα που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο νερό που χρησιμοποιείται από τις πηγές της Cedrogne στα όρη των Αρδενών. Είναι αφιλτράριστη με επαναζύμωση στην φιάλη. Ξεχωρίζει η γεύση του κορίανδρου και η φρουτώδης επίγευση. Τύπου Golden Ale, δυνατή, πικάντικη, με διακριτική παρουσία λυκίσκου και έντονη γεύση. Το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα της συνοδεύεται από αφρό με διάρκεια. Φυσική μπύρα, απαστερίωτη και χωρίς πρόσθετα.

ΤύποςBelgian Strong Ale
ΧρώμαΠορτοκαλοκόκκινο
Αλκοόλ8 %
ΖυθοποιίαBrasserie d'Achouffe
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd

Η Μπύρα: Σκούρα μπύρα υψηλής ζύμωσης κορεσμένη από δεύτερη ζύμωση μέσα στη φιάλη. Φρουτώδης γεύση στην αρχή, με ελαφριά αίσθηση του λυκίσκου και αρωματικά βότανα στο τελείωμα της. Δεν παστεριώνεται, ούτε φιλτράρεται. Δεν περιέχει συντηρητικά. H Mc Chouffe είναι η Βελγική εκδοχή των Σκωτσέζικων ale. Μάλιστα, λόγω της ονομασίας της, στην ετικέτα της μπύρας o αγαπημένος νάνος φοράει Σκωτσέζικο kilt.

ΤύποςBelgian Strong Dark Ale
ΧρώμαΣκούρο κόκκινο-καφέ
Αλκοόλ8 %
ΖυθοποιίαBrasserie d'Achouffe
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!