Η ζωή ενός άντρα μέσα απο την μπύρα!

Οι συνήθειες του άντρα στην μπύρα εξελίσσονται όπως όλα τα πράγματα στη ζωή του. Δες κι εσύ πως εξελίσσεται η πορεία σου στην μπύρα.

Το βάπτισμα του (μ)πυρός
(Ο,τι πίνει ο πατέρας σου)
Κάποια στιγμή, στην παιδική σου ηλικία, συμβαίνει η πρώτη γνωριμία με την μπύρα. Ο μπαμπάς σου έχει μόλις ανοίξει ένα μπουκάλι κρύα μπύρα, σε φωνάζει και σου δίνει μία μικρή γουλιά, περισσότερο ως αστείο για να γελάσει με τους φίλους του με την πρώτη σου αντίδραση. Συνήθως είναι αρνητική: σουφρώνεις τη μύτη, νιώθεις μια μικρή ανατριχίλα, αλλά τελικά η όλη εμπειρία έχει κάτι που σου αρέσει - ίσως η αίσθηση του απαγορευμένου, μία πρόγευση από τον κόσμο των μεγάλων. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα βήματα της ενηλικίωσής σου.
Μπυρικό Δίδαγμα: Η ζωή μπορεί να είναι πικρή, αλλά σιγά σιγά τη συνηθίζεις.

Η εποχής της μαγ(ε)ιας
(Μπύρα περιπτέρου)
Αν και η μπύρα δεν είναι ακριβώς παράνομη για τους ανήλικους στην Ελλάδα (ακόμα κι ένα πεντάχρονο μπορεί να πάει στο μπακάλικο και να αγοράσει μπύρες για τον μπαμπά του), και πάλι στην εφηβεία είχες τη γεύση της επανάστασης ενάντια σε καθετί που σου έκανε τη ζωή δύσκολη, όπως η ακμή. Η μπύρα ήταν το σημείο στίξης στη δύσκολη ιστορία της εφηβείας σου. Είτε ήταν γυμνασιακό πάρτι είτε μάζωξη κολλητών πριν από τις Πανελλήνιες.
Μπυρικό Δίδαγμα: Η μπύρα σε κάνει άντρα.


Μπύρα χύμα
(Η ανακάλυψη της draft)

Η φοιτητική περίοδος είναι η καλύτερη από πολλές απόψεις, αλλά όχι από την οικονομική. Συνήθως είσαι άφραγκος. Αυτό, όμως, δεν πάει να πει ότι θα στερηθείς την μπύρα που αξίζεις. Γι’ αυτό κάποιοι ανακάλυψαν την μπύρα draft κι από εκεί ήταν απλώς ένα μικρό βήμα μέχρι τη μεγαλύτερη ανακάλυψη που υπάρχει για έναν 18χρονο φοιτητή: κανάτες γεμάτες μπύρα.
Μπυρικό Δίδαγμα: Η ποσότητα δεν είναι κακό πράγμα.

Τελικά σου αρέσουν οι μαύρες
(Μαύρη μπύρα)

Έχεις πιάσει δουλειά και οι καθημερινές υποχρεώσεις σου ρουφάνε την ενέργειά σου και σε οδηγούν σε μία φάση όπου η μπύρα αποτελεί τη διέξοδο σου. Βέβαια, δεν μπορείς να πίνεις τις ποσότητες που έπινες στα φοιτητικά σου χρόνια. Έτσι αρχίζεις και δοκιμάζεις πιο ακριβές και πιο «σπάνιες» μπύρες. Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι σου αρέσουν οι μαύρες, είτε porter είτε stout. Σημασία έχει η γεύση. 
Μπυρικό δίδαγμα: Μερικοί άντρες δεν προτιμούν τις ξανθιές.


Κρίση Μέσης Ηλικίας #1
(Μπύρα χωρίς αλκοόλ)
Μερικοί αγοράζουν φτηνές Πόρσε, παίζουν στο καζίνο ή απατούν τις γυναίκες τους. Αλλοι απατούν τη σύντροφο μιας ζωής, την μπύρα, και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι πιστεύουν ότι, αν πιουν μπύρα χωρίς αλκοόλ, θα κάνουν καλό στον εαυτό μου. Μη γελιέσαι, όμως, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Κάποια στιγμή θα επιστρέψεις στην κανονική μπύρα.
Μπυρικό δίδαγμα: Το διαφορετικό μπορεί να σε ψήσει, αλλά μόνο για λίγο. Αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψεις στη φωτεινή πλευρά.
Κρίση Μέσης Ηλικίας #2
(Μπύρα light)

Ξυπνάς μια μέρα, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και συνειδητοποιείς ότι ένα σωσίβιο λίπους καλύπτει τους κάποτε καλοσχηματισμένους μυς σου. Καταναλώνεις με συνοπτικές διαδικασίες ό,τι μπουκάλι υπάρχει στο ψυγείο σου (ποτέ δεν χαραμίζεις καλή μπύρα) κι εφοδιάζεσαι από το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ με light εναλλακτικές. Εχεις έρθει αντιμέτωπος πλέον με τη φθορά του σώματός σου.
Μπυρικό δίδαγμα: Τα 6-pack δεν κρατάνε για πάντα, είτε είναι μπύρα είτε κοιλιακοί.

Η Χρυσή Εποχή
(Μοναστηριακές)
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να πίνεις φτηνές μπύρες. Έτσι μια μέρα πήγες σε μια καλή μπυραρία κι άρχισες να κρατάς σημειώσεις. Έμαθες τις διαφορές ανάμεσα στις Chimay Rouge, Bleue και Blanche, καθώς και ότι το σωστό ποτήρι αναδεικνύει τη γεύση της μπύρας καλύτερα. Άρχισες ακόμα και να ταιριάζεις μπύρα με τα σωστά φαγητά. Το Βέλγιο αναδείχθηκε στη δική σου Μέκκα. Επίσης, έστησες στην αποθήκη σου ένα κελάρι μπύρας. Η ζωή γίνεται ολοένα και καλύτερη. 
Μπυρικό δίδαγμα: Το καλό πράμα αργεί να γίνει.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!