Πριν λίγο καιρό επισκέφτηκα τον φίλο Αντώνη Πολυχρονόπουλο ιδιοκτήτη της κάβας Cactus και του beer e-shop Greekbeershop.gr. Αφού βρεθήκαμε συζητήσαμε λίγο για τα δρώμενα της μπύρας στον Ελλαδικό χώρο, ανταλλάξαμε απόψεις για νέες μπύρες που δοκιμάσαμε και τέλος προμηθεύτηκα μερικές νέες Ελληνικές μπύρες (απο την πλούσια γκάμα της κάβας). Στο ενδιάμεσο επισκέφτηκε την κάβα και ένας προμηθευτής της Unibrau λέγοντας στον Αντώνη ότι έρχεται κάτι καινούργιο απο την εισαγωγική που όμως δίσταζε να αποκαλύψει μπροστά μου. Χθες διαπίστωσα ότι εννοούσε την ''απόβαση'' των Sierra Nevada! Πίσω στο θέμα μας όπου οι επιλογές πολλές σε Ελληνικό ζύθο αν και επικεντρώθηκα στις πλέον καινούργιες κυκλοφορίες όπως Πλάστιγγα, Kirki και κάποιες άλλες που έχω παρουσιάσει στο παρελθόν. Ευχαριστώ τον φίλο Αντώνη και εις το επανειδείν...

Αν συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τέτοιες μπύρες σίγουρα η Πλάστιγγα θα γέρνει υπέρ της Μικροζυθοποιίας! Ας δούμε λίγο τι έχουμε!
Dry Stout
Χρώμα: Κατάμαυρο με 2 δάκτυλα καφεμπέζ αφρό που έπεσε γρήγορα.
Άρωμα: Καβουρδισμένη βύνη, αίσθημα ψημένου, καμένου ξύλου (?) λίγο αλκοόλ
Γεύση: Ξηρότητα με νότες αλκοόλ και καβούρντισμα, ανεπαίσθητη πίκρα, ψημένου καφέ. Μέτριο σώμα με ελαφρώς ξηρή και πικρή επίγευση.
Overall: Μια Stout σε Αγγλικά πρότυπα με έντονη ξηρότητα και ακολουθώντας πιστά τα στάνταρ του είδους. Όσοι είστε φαν της Guinness δοκιμάστε την μπας και ξεκολλήσετε απο δαύτη!!! Πολύ καλή προσπάθεια!

Weiss
Χρώμα: Πρωτότυπο διότι πορτοκαλοκοκκινίζει. Χαρακτηριστικός για το είδος, πλούσιος αφρός με διάρκεια.
Άρωμα: Μπαχαρικά κυρίως γαρύφαλλο, ξινίλα, μαγιά.
Γεύση: Λίγο γαρύφαλλο, λίγο ψωμί, μπισκότο, σπιρτάδα αλκοόλ. Ελαφρύ σώμα και ξινή επίγευση.
Overall: Ασυνήθιστη weiss για τα Ελληνικά πρότυπα (λοιπές Ελληνικές του είδους). Λόγο χρώματος δεν διακρίνεται έντονη θολότητα και σε γενικές γραμμές λίγο βαριά χωρίς να σημαίνει τι υστερεί σε κάτι. Αντιθέτως υποστηρίζει τον ισορροπημένο χαρακτήρα της.

Urban Ale
Χρώμα: Χαρακτηριστικό βαθύ χάλκινο με μέτριας διάρκειας αφρό.
Άρωμα: Φρέσκα αρώματα βύνης, λίγο μέλι, λίγο καραμέλα.
Γεύση: Γλυκόπικρη με μέτρια ενανθράκωση και αίσθηση αλκοόλ αντικατοπτρίζει ακριβώς το άρωμα.
Overall: Άλλη μια πολύ πετυχημένη δουλειά σε ένα είδος που υστερεί στην χώρα μας. Θα την ξαναπιώ σίγουρα (όπως και τις άλλες 2) και ίσως κερδίσει το Ελληνικό κοινό γιατί έχει έξυπνη και προσιτή δομή το στήσιμο της.


KIRKI Handcrafted Ale Beer
Χρώμα: Ξανθό αλλά όχι το έντονο αυτό που τείνει στο άσπρο. Ούτε ένα δάκτυλο αφρός αλλά σταθερός.
Άρωμα: Λουλούδια, λίγο καραμέλα, κίτρο (αργότερα όταν ζεστάθηκε), εσπεριδοειδή, ίσως ανανάς (?)
Γεύση: Μέτρια ενανθράκωση με επίσης μέτρια πικράδα. Νότες πεύκου και λουλουδιών. Μια ελαφριά πικρή επίγευση στο τέλος.
Overall: Μια εντελώς ευκολόπιοτη μπύρα που μπορείς να ξεκινήσεις πριν μπεις σε πιο ισχυρές και υψηλόβαθμες! Αποτελεί και καλή επιλογή να εκπαιδεύσεις και να μυήσεις κάποιον στα βαθύτερα μονοπάτια του λυκισκομονοπατιου...
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!