Η Ζυθοποιία: Οι Martin και James (ιδρυτές της ζυθοποιίας) είχαν πλέον βαρεθεί τις βιομηχανικές Lager και τις κλασικές-παλιομοδίτικες ales που κυριαρχούσαν στην αγορά της μπύρας του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, αποφάσισαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διορθωθεί αυτή η ανεπιθύμητη κατάσταση ήταν να δημιουργήσουν τις δικές τους μπύρες. Κατά συνέπεια, τον Απρίλιο του 2007 η BrewDog γεννήθηκε. Και οι δύο μόλις 24ρων, νοίκιασαν ένα κτήριο στο Fraserburgh, πήραν (τρομακτικά) τραπεζικά δάνεια, ξόδεψαν όλα τους τα χρήματά σε ανοξείδωτο εξοπλισμό και άρχισαν να ζυθοποιούν μερικές σκληροπυρηνικές craft beers. Παρήγαγαν μικρές παρτίδες, τα μπουκάλια τα γέμιζαν με το χέρι, πουλούσαν μπύρες σε τοπικές αγορές και από το πόρτ μπαγκάζ του παλιού φορτηγού τους. Η μεγαλύτερη αποστολή τους όταν δημιούργησαν την BrewDog ήταν να κάνουν τους άλλους να παθιαστούν με την craft μπύρα όσο αυτοί! Τα πράγματα άρχισαν να τρελαίνονται για εμάς το 2008, ή μπορεί απλά να έγιναν περισσότερο τρελά από πριν. Με κάποιο τρόπο πείσαμε τις τράπεζες να μας δώσουν κι άλλα χρήματα για να αγοράσουμε περισσότερες δεξαμενές και μια κατάλληλη μηχανή εμφιάλωσης. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε την ισχυρότερη (αλκοολικά) μπύρας του Ηνωμένου Βασιλείου, την Τokyo! Αυτό οδήγησε σε μια τεράστια "καταιγίδα" από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και αν το πιστεύετε γίναμε και πρωτοσέλιδα εφημερίδων! Η πτώση του δυτικού πολιτισμού! Ο Portman Group (Εμπορικός όμιλος αλκοολούχων ποτών στο Ην. Βασίλειο) απαγόρευσε σχεδόν όλες τις μπύρες τους. Έτσι άρχισαν τις εξαγωγές σε Σουηδία, Ιαπωνία και Αμερική. Από το 2ο κιόλας έτος η BrewDog έγινε η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ζυθοποιεία της Σκωτίας!

Μπύρα: HARDCORE IPA. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα δυνατή χρυσή μπύρα ενισχύοντας το Αμερικανικό στυλ όπου η δύναμη μαζί με τον λυκίσκο δημιουργούν ένα απίστευτο συνδυασμό που οδηγεί σε νέα επίπεδα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (9%), μπορεί να είναι λίγο δυνατή και δύσκολη για κάποιους ανθρώπους, αλλά όπως λέει και η ετικέτα: «Αυτή είναι μια άκρως επιθετική ιδιαίτερη μπύρα και δεν με νοιάζει αν δεν σας αρέσει».

ΤύποςIndia Pale Ale
ΧρώμαΧάλκινο
Αλκοόλ9 %
ΖυθοποιίαBrewDog
ΠροέλευσηΣκωτία
Reviewsratebeeruntappd

Μπύρα: PUNK IPA. H μπύρα αυτή έχει ένα υπερατλαντικό μείγμα IPA με 5,6% αλκοόλ. Έχει ελαφρύ χρυσό χρώμα με γεύση τροπικών φρούτων και ελαφρύ άρωμα καραμέλας. Αφήνει μία εκπληκτική γεύση στον ουρανίσκο πού οφείλεται στον λυκίσκο με βάση μπισκότου βύνης Νέας Ζηλανδίας. Το τελείωμα είναι επιθετικό και ξηρό με τον λυκίσκο να συνδυάζεται με το πλούσιο αλκοόλ. Αυτή η φρέσκια, γεμάτη γεύση φυσική μπύρα,είναι ένας φόρος τιμής στην κλασική ΙΡΑ των προηγούμενων ετών, δίνοντας μία φρουτώδη και ταυτόχρονα πικρή γεύση στο τέλος.

ΤύποςIndia Pale Ale
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ5,6 %
ΖυθοποιίαBrewDog
ΠροέλευσηΣκωτία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!