Η Ζυθοποιία: Tο έτος 2000, στο Ruiselede ένα μικρό χωριό στο δυτικό Βέλγιο, ένα νέο ζευγάρι ξεκινούσε στην ζωή αλλά και σε κάτι άλλο! Ήταν η Hildegard και ο Bas Van Ostaden. Η Hildegard, μια απ' τις λιγοστές γυναίκες ζυθοποιούς στο επάγγελμα, με σπουδές στη σχολή ζυθοποϊίας Kaho St. Lieven του πανεπιστημίου της Γάνδης, έφτιαχνε μπύρες για διάφορες ζυθοποιίες, με πετυχημένες συνταγές δικής της έμπνευσης. Ο Bas, με σπουδές στο marketing, εμπνεύστηκε το λογότυπο της εταιρείας από ένα δικό του project με σύγχρονα μεσαιωνικά παραμύθια και τους ήρωες του, τα ξωτικά Erthels, μετέπειτα όνομα της ζυθοποιίας. Παρουσίαζαν κάτι περίεργους νάνους-ξωτικά, που ζούσαν στο δικό τους παράλληλο κόσμο. Έτσι η σύζυγος ανέλαβε το κομμάτι της ζυθοποίησης και ο σύζυγος το κομμάτι της αισθητικής και του πακεταρίσματος. Οι δύο τους συναντήθηκαν στη ζυθοποιία του Konigshoven. Όταν αποφάσισαν να ζήσουν μαζί, στο Βέλγιο, αποφάσισαν παράλληλα να φτιάξουν και τη δική τους σειρά μπυρών. Ψάχνοντας για όνομα σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τoυς χαρακτήρες των Erthels και να τις βαπτίσουν Urthel, μιας και έτσι λεγόταν το ελιξίριο που έπιναν σε ποσότητες τα καραφλά Erthels, μήπως και βγάλουν μαλλιά!!! Ξεκίνησαν να φτιάχνουν μπύρες στο ζυθοποιείο της Van Steenberge, αλλά απ' το 2006, χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της La Trappe στο Koningshoeven της Ολλανδίας.

Η Μπύρα: Η Urthel Saisonnière, παρασκευάζεται από τον Νοέμβριου του 2009, και είναι μια υψηλής ζύμωσης ξανθιά σπέσιαλ Ale μπύρα με επαναζύμωση στο μπουκάλι (ειδική προετοιμασία μπουκαλιού). Είναι αφιλτράριστη έτσι ώστε τα καλύτερα στοιχεία της βύνης και του λυκίσκου να παραμένουν στην γεύση και στο άρωμα της μπύρας. Έχει πλούσια αρώματα και μια διακριτικά πικρή γεύση. Αυτό την κάνει μια μπύρα που ξεδιψάει με μια «ρουφηξιά». Σερβίρεται όμορφα στο εξαιρετικό ποτήρι της Urthel Saisonnière κάνοντας πλούσιο αφρό που οφείλεται στο 20% του σιταριού που χρησιμοποιείται. Για να απολαύσετε πλήρως την Urthel Saisonnière, θα πρέπει να χύσετε το πρώτο μισό του μπουκαλιού, να το κουνήσετε έτσι ώστε να απελευθερωθεί η μαγιά και το σιτάρι που βρίσκεται στον πάτο του. Στη συνέχεια ρίξτε και το υπόλοιπο της φιάλης στο ποτήρι.

ΤύποςSaison
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ6 %
ΖυθοποιίαBrouwerij De Leyerth
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd

Η Μπύρα: Η Urthel Hop-It παρασκευάζεται μόνο με βύνη και τρεις ευρωπαϊκούς Nobel λυκίσκους. Είναι μια πραγματικά μοναδική μπύρα για τους λάτρεις του λυκίσκου. Έχει απαλό χρυσό χρώμα και κάνει τεράστιο λευκό αφρό με μυρωδιές πικάντικες. Είναι μια πικρή μπύρα αλλά περίεργος καλά ισορροπημένη. Η βύνη και ο λυκίσκος συμπλέκονται σε μια όμορφη έκφραση της γεύσης, όπου η πολυπλοκότητά τους και η αντίθεσή τους αλληλοσυμπληρώνονται. Αυτό την κάνει αυθεντική, μοναδική και μια μπύρα για να την μοιραστείς με καλούς σου φίλους.

ΤύποςBelgian Strong Ale
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ9,5 %
ΖυθοποιίαBrouwerij De Leyerth
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd

Η Μπύρα: Όταν ο Bas και η Hildegard παντρεύτηκαν, δεν σέρβιραν κρασί στο γάμο τους, αντ' αυτού σέρβιραν την θαυμάσια μπύρα Special Ale με 11,5% αλκοόλ τη θρυλική Urthel Samaranth. Μια σπέσιαλ μπύρα με κεχριμπαρένιο χρώμα που παρασκευάστηκε από την Hildegard για να τιμήσει την συγκεκριμένη περίσταση. Η Urthel Samaranth 12 Quadrium Ale ήταν μια τέτοια σπουδαία ανακάλυψη που έμεινε στην συλλογή τους από τότε. Σκούρα καφέ στο χρώμα με ελαφρώς λευκό αφρό. Στη μύτη είναι γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη με νότες ξηρών καρπών και φρούτων, σοκολάτας και αμυγδαλωτών. Στο στόμα είναι γεμάτη, με έντονη τη γεύση της βύνης και ελαφρώς θερμή λόγω του αλκοόλ. Η επίγευση της κρατάει σοκαρίστηκα πολύ και στεγνώνει στο τελείωμα. Η Urthel Samaranth 12 είναι παραδοσιακά στην κορυφή των μπυρών strong amber ale που επαναζυμώνονται στο μπουκάλι.

ΤύποςBelgian Quad
ΧρώμαΒαθύ κόκκινο
Αλκοόλ11,5 %
ΖυθοποιίαBrouwerij De Leyerth
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd




Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!