Υλικά

2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι μέτριο, σε φετούλες
4 λουκάνικα χωριάτικα, σε μέτριες φέτες
1 φλιτζάνι μπύρα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού σιναπόσπορο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού μέλι

Για το σερβίρισμα:
4 πατάτες βρασμένες
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και σοτάρετε με το λάδι τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να χάσουν τον όγκο και τα υγρά τους. Τότε προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να ψηθούν.

Προσθέτετε το σιναπόσπορο και, αφού τον ανακατέψετε για λίγο με τα λουκάνικα, σβήνετε με την μπύρα και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τη μουστάρδα και το μέλι και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.

Παράλληλα, βράζετε δίπλα σε ξεχωριστή κατσαρόλα τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια μέσα σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις πατάτε με ένα πιρούνι ή με την πρέσα του πουρέ να διαλυθούν λίγο αλλά όχι να λιώσουν εντελώς.

Περιχύνετε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και τις απλώνετε σε πιατέλα. Τις πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και απλώνετε από πάνω την πρασοτηγανιά με τα λουκάνικα. Σερβίρετε αμέσως!
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!