Παγκόσμια μέρα προς τιμήν των IPA μπυρών

Κάθε 6 Αυγούστου όλοι οι λάτρεις της μπύρας, ζυθοποιοί και μπαρ σε όλη την υδρόγειο πίνουν στην υγειά ένος από τα πιο εμβληματικά είδη μπύρας, της India Pale Ale (IPA). Ιδρύθηκε σαν μέρα το 2011, η IPA Day είναι μια παγκόσμια κίνηση που δημιουργήθηκε για να ενώσει τις φωνές απο τους λάτρεις της craft μπύρας, και ζυθοποιών σε όλο τον κόσμο.

Η IPA Day δεν είναι το πνευματικό τέκνο της εταιρικής μηχανή μάρκετινγκ, ούτε είναι γραφτό να εξυπηρετήσει κάποια συγκεκριμένη μάρκα μπύρας. Είναι ευκαιρία για όλους τους ζυθοποιούς, bloggers, επιχειρήσεις και καταναλωτές να συνδεθούν και να μοιραστούν την αγάπη τους για καλή μπύρα. Είναι μια ευκαιρία για ολόκληρη την κουλτούρα της craft μπύρας να ενώσει τις δυνάμεις της και να υποστηρίξει την καλή μπύρα μέσω της αύξησης της εκπαίδευσης και της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας.

Γιατί Γιορτάζετε το στυλ της ΙΡΑ;
Αυτό το λαμπρό στυλ αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της καινοτομίας στην ζυθοποιία με το ευρύ φάσμα των διαφορετικών εμπορικών σημάτων, υποκατηγορίων και περιφερειακών παραλλαγών γεύσης, καθιστώντας το ιδανικό στυλ για να κινητοποιήσει την κοινωνική φωνή της craft μπύρας. Αναφορικά το 2014 στο Great American Beer Festival, η India Pale Ale είχε 279 συμμετοχές. Η δεύτερη πιο επικρατέστερη κατηγορία ήταν, η αμερικανικού τύπου Pale Ale (145 συμμετοχές). Όπως καταλαβαίνετε αυτό το στυλ έγινε για να μείνει στο προσκύνιο και περιλαμβάνει πλέον μια πολύ μεγάλη γκάμα ετικετών, γεύσεων και αρωμάτων που διακαιωματικά του ανήκει μια διεθνή μέρα!


Γιορτάστε λοιπόν πίνοντας μια IPA, ανεβάζοντας φωτογραφίες και ότι άλλο έχετε σχετικό στα social media στο #IPA! Ας γνωρίσει επιτέλους το Ελληνικό καταναλωτικό κοινό αυτό το πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό είδος μπύρας που εκπροσωπεί της τάξεις του αγαπημένου μας ποτού! 

Cheers...
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!