Η Ζυθοποιία: Ο οίκος ιδρύθηκε το 1846 στο Πιεμόντε της Βόρειας Ιταλίας. Εκεί ανακάλυψε ένα υπόγειο σύστημα σε σπηλιά, ιδανική για την παραδοσιακή διαδικασία της «lagering». Σε συνδυασμό με το απίστευτα καθαρό νερό και κρύο καθαρό αέρα της περιοχής, ήταν η ιδανική τοποθεσία για να χτίσει ένα ζυθοποιείο. Το ζυθοποιείο αγοράστηκε εκείνη την εποχή στην εκπληκτική τιμή των 95 χιλιάδων λιρετών (περίπου 47 ευρώ!). Σήμερα έχει εξελιχθεί και παράγει πάνω από 100.000 HL παγκοσμίως αναγνωρισμένες και βραβευμένες μπύρες. Με την πάροδο των ετών, ο οίκος Menabrea έχει συλλέξει πολλά βραβεία για την ποιότητά του. Αυτή η διεθνής αναγνώριση αποδίδεται στην ποιότητα του νερού της Biella, την προσεκτική επιλογή λυκίσκου και βύνης αλλά κυρίως το πάθος που εμπνέει τον επικεφαλής ζυθοποιό και όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή αυτών των προϊόντων. Η δύναμη του ζυθοποιείου βασίζεται στην παραγωγή ποιοτικής μπύρας που συνδυάζει τη παραδοσιακή μαστοριά με τις πιο προηγμένες τεχνολογικά μεθόδους. Η Menabrea είναι το παλαιότερο ζυθοποιείο που παράγει συνεχόμενα στην Ιταλία. Για πάνω από 150 χρόνια, η οικογένεια παράγει αξιόλογες μπύρες, χρησιμοποιώντας τη δική τους συνταγή και μόνο με πέντε απλά συστατικά: νερό, κριθάρι, λυκίσκο, μαγιά και το καλαμπόκι μπύρας.
Η Μπύρα: Μία Premium Lager που η συνταγή της μένει αναλλοίωτη από το 1846. Οι ειδικές ζύμες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της η μακρά ωρίμανση καθώς και το νερό που έρχεται από τα προαλπικά όρη της Biella μας δίνουν μια ιδιαίτερη ισορροπημένη γεύση με έντονα αρώματα ανθέων και φρούτων, μέτρια πικράδα και σώμα στρογγυλό, με χρώμα σταχυού και δαχτυλίδι αφρού γεμάτο.

Τύπος:             Blonde Lager
Χρώμα:            Ξανθό
Αλκοόλ:           4.8%
Ζυθοποιία:        Menabrea (Forst)
Προέλευση:       Ιταλία
Reviews:          Ratebeer UntappdΗ ΜπύραΜία κόκκινη Special μπύρα με εξαιρετικά διαλεγμένες πρώτες ύλες. Στρογγυλό σώμα, χρώμα κεχριμπαρένιο με ανταύγειες χάλκινες, πικράδα μέτρια και γευστική ισορροπία μας δίνουν μια μπύρα που τιμά την καταγωγή της.Τύπος:              Vienna Lager
Χρώμα:             Καφεκόκκινο
Αλκοόλ:            5%
Ζυθοποιία:        Menabrea (Forst)
Προέλευση:       Ιταλία
Reviews:           Ratebeer UntappdAxact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer και αρθρογράφος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσω social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments: