Ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρες της ποιοτικής μπύρας

Η επιχειρηματικότητα κυλούσε στο αίμα τους. Έχουν πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στα τρόφιμα και ποτά. Όταν αποφάσισαν ότι ήταν καιρός να ανοίξουν το δικό τους χώρο, όργωσαν όλη τη χώρα για το τέλειο μέρος ώστε να οικοδομήσουν το όνειρό τους. Όταν έφτασαν στο Lovell, Maine ήταν σίγουροι ότι βρήκαν αυτό που έψαχναν. Μιλάμε φυσικά για τους ιδιοκτήτες του Ebenezer's Pub, ένα μέρος, επίγειος παράδεισος για τον μπυρόφιλο, στις Η.Π.Α.

Από την ημέρα που ξεκίνησε να σερβίρει η Pub, το 2004, κύριο σκοπό είχε να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο, να προσφέρει τις καλύτερες μπύρες του κόσμου σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Να παρέχει εξαιρετικό φαγητό σε προσιτές τιμές και να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα γεφυρώνοντας τα δασωμένα βουνά του Μέιν με τα πλακόστρωτα δρομάκια του παλιού Βελγίου. Αυτή η ατμόσφαιρα πλαισιώνεται τέλεια με το εξαιρετικό προσωπικό καθώς και την αυθεντική βελγική διακόσμηση που καλύπτει κάθε σπιθαμή των τειχών.

Η Pub λοιπόν ξεκίνησε με πέντε βρύσες σε ένα παλιό μπαρ που κληρονομήθηκε. Σήμερα μπορείτε να απολαύσετε πάνω από 35 μπύρες on tap -ως επί το πλείστον βελγικές- σε ένα όμορφο χειροποίητο μπαρ σχεδιασμένο και χτισμένο από ένα τοπικό τεχνίτη. Πίσω από το μπαρ υπάρχει ένα γυάλινο δοχείο ψύξης μπύρας με εκατοντάδες απο τις καλύτερες μπύρες του κόσμου έτοιμο για την απόλαυση των θαμώνων. Υπάρχει επίσης ένα εκτεταμένο κελάρι με μια μοναδική συλλογή στον κόσμο, με πάνω από 1.000 εμφιαλωμένες μπύρες από διαφορετικές χρονιές, πολλές από τις οποίες δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού. Δημιουργούνται επίσης ορισμένες πολύ ειδικές εκδηλώσεις με τη συνεργασία φημισμένων ζυθοποιείων απο το Βέλγιο, συγκεκριμένα την Destruise αλλά και με έναν από τους καλύτερους σεφ της Αμερικής, τον Sean Paxton.

Η παμπ έχει πάρει πραγματικά το όνομά της από τον George Ebenezar Kezar, ένα κυνηγό από το Canterbury (New Hampshire), ο οποίος ήρθε σε αυτή την περιοχή το 1766. Οι ντόπιοι λένε ότι ο Ebenezer πήρε μέρος σε έναν αγώνα πάλης με μια μαύρη αρκούδα. Ο θρύλος λέει ότι ο Ebenezer σκότωσε την αρκούδα, αλλά έχασε το ένα του χέρι κατά την πάλη. Οι πελάτες, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες, ρωτούν βλέποντας το λογότυπο της Pub αν η σιλουέτα του άνδρα που φαίνεται αφορά τον Ebenezer Scrooge, αλλά η απάντηση είναι πάντα αρνητική...

Να αναφέρω επίσης ότι το Beer Advocate Magazine βαθμολογούσε την Pub ως νούμερο ένα μπαρ για μπύρα στην Αμερική και τον κόσμο για 5 συνεχή έτη.



Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!